Rozhovory

„PĚT GÓLŮ? NAPOSLEDY ASI V ŽÁCÍCH,“ USMÍVAL SE DAVID TŮMA

„PĚT GÓLŮ? NAPOSLEDY ASI V ŽÁCÍCH,“ USMÍVAL SE DAVID TŮMA

27. 2. 2023 Rozhovor s Davidem Tůmou

Medvědi po Benátkách rozdrtili i druhého konkurenta v boji o předkolo a díky porážce středočeského celku ve Slaném se dostali na druhé postupové místo skupiny B. Gólové galapředstavení v sobotním zápase předvedl útočník David Tůma, který před skvělou atmosférou nasázel Písku neuvěřitelných pět zásahů. Díky tomuto vydatnému gólovému počinu se děčínský odchovanec dostal do čela tabulky střelců 2. ligy.

Davide, jaké to je dát pět branek v jednom utkání?
Samozřejmě je to hezký pocit. To se nepovede každý den a třeba už se to ani nepovede. Je to zásluha i spoluhráčů, od kterých jsem dostal skvělý přihrávky. Ale samozřejmě jsem to musel trefit (smích).

Kdy se ti naposledy povedl střelecky takový zápas?
Naposledy asi v žácích (smích).

Předpokládám, že pokladník má z tvého gólového počinu velkou radost. Máte v sazebníku pět gólů?
Na pět gólů nemáme, akorát na hattricky. I tak si myslím, že by se to mělo změnit (smích).

Díky pěti brankám ses dostal do čela tabulky střelců 2. ligy. Sleduješ tyhle statistiky a vnímáš, že bys mohl být nejlepším střelcem?
Mám to v povědomí, ale není to tak, že bych furt koukal na hokej.cz. Slýchám to od kamarádů nebo od známých. Teď mi psali, že jsem první. Je to hezký, ale pro nás je důležitý uhrát středu a pak se můžeme radovat.

Pojďme k samotnému zápasu, rozhodla o výhře gólová smršť v první třetině?
Určitě. My jsme po dlouhé době začali dobře první třetinu, kterou máme dlouhodobě slabou. Myslím si, že za stavu 4:0 jsme si to už pohlídali, sice jsme pak trošku polevili a soupeř měl najednou víc šancí. Ale pak jsme odskočili na 6:0, utkání se už dohrávalo a Písek se nikam nehnal. Pro nás to bylo jedině dobře, že jsme chytli začátek utkání a zvládli jsme to.

Písek jste porazili už počtvrté v sezóně, měli jste před zápasem v hlavách, že na Písek umíte?
Měli jsme v hlavách hlavně to, že musíme vyhrát za tři body a doufat, že dopadne nějaký dobrý výsledek pro nás. Což se povedlo a Řisutům musíme poděkovat, že to nevzdaly a urvaly to do prodloužení. Nám to nahrálo do karet. Furt ale máme před sebou poslední utkání v Klatovech a záleží na nás, jak ho odehrajeme.

I druhého konkurenta v boji o předkolo jste deklasovali. Ukázala se síla týmu, když bylo potřeba bezpodmínečně vyhrát?
Musím říct, že oba zápasy nám neskutečně sedly. Odehráli jsme obě utkání dobře, ale myslím si, že v tom hrálo velkou roli i to, že po dlouhé době jsme hráli na kompletní tři lajny. V Chebu i v Řisutech jsme hráli ve čtrnácti lidech. Takže energie s Pískem i v Benátkách byla větší a bylo to znát.

Na sobotní zápas dorazilo přes 600 diváků, jak sis užil atmosféru?
Je určitě znát, když přijde o 50 procent víc lidí. Hlediště vypadá hned jinak, když je plněnější a víc se fandí. Atmosféra byla skvělá a tímto chci lidem poděkovat. Byli bychom rádi, kdyby dál chodili v co nejhojnějším počtu.

Před posledním zápasem nadstavby máte postup ve svých rukách, ale v Klatovech potřebujete vyhrát. Jak těžký duel čekáš?
Čekám hodně těžký duel, Klatovy jsou bruslivý a důrazný soupeř, co nám nedá nic zadarmo. Poslední dva vzájemné zápasy byly těžký, u nich se naše vítězství nerodilo lehce a doma nás přehrály. Musíme se na to připravit a jít do utkání s pokorou.


Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod