Preview

ZÁPAS PRAVDY JE TU! MEDVĚDI ZABOJUJÍ V KLATOVECH O POSTUP

ZÁPAS PRAVDY JE TU! MEDVĚDI ZABOJUJÍ V KLATOVECH O POSTUP

28. 2. 2023 Preview: Děčín hraje o postup

Poslední klíčový duel za postupem do vyřazovací části stojí před děčínskými hokejisty. Ti se díky vysokým výhrám nad konkurenty v boji o předkolo a také porážce Benátek ve Slaném, dostali na druhé místo skupiny B. Nyní zbývá Medvědům udělat závěrečný krok, a to vyhrát v Klatovech. Pokud se jim to povede, stanou se po Písku dalším postupujícím. Zítřejší mač v Pošumaví začne od 18 hod.

Medvědi, aby si udrželi naději na předkolo, museli vyhrát v domácím duelu nad Pískem. A ke třem bodům vyrazili skvěle, jelikož v první třetině nasázeli soupeři rovnou čtyři branky. Ve druhé části silný tlak o něco opadl, avšak i přesto Grizzly přidali další dva zásahy. Závěrečná perioda se už spíše dohrávala a Děčín nakonec deklasoval Jihočechy 9:1. Fantastický počin předvedl David Tůma, jenž nasázel do písecké branky neskutečných pět gólů. Skvělou zprávou pro Děčínské byl výsledek ze Slaného, kde Benátky prohrály v prodloužení a díky kterému se Medvědi dostali na druhé postupové místo.

HC Děčín – IHC Písek 9:1 (4:0, 2:0, 3:1)

Branky a asistence:
7. Faigl (T. Nezbeda, D. Tůma), 8. D. Tůma (Faigl, T. Nezbeda), 11. D. Tůma (Brož), 15. L. Nezbeda (J. Tůma), 23. D. Tůma (Faigl, Charvát), 35. Černý (Macek), 54. D. Tůma (Faigl, Charvát), 59. David Tůma (Faigl, Brož), 60. Nowák (Černý) – 55. Matiášek (Volf, D. Novák)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Gottfried, Charvát, Loukota (A), Kučera, Mikulec – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Faigl – J. Tůma, L. Nezbeda, Trávníček (C) – Černý, Nowák, Macek


Klatovy v minulém zápase narazily na poslední celek tabulky Hronov. První třetina žádnou branku nenabídla. Nicméně druhá už ano a byli to hosté, kdo se prosadili hned třikrát, aby na začátku poslední části přidali čtvrtou branku. Celek z Pošumaví se trefil až ve 43. minutě. Wikov si ale vedení vzít nenechal, a nakonec si na zpáteční dlouhou cestu přibalil tři body za výhru 6:2.

SHC Klatovy – HC Wikov Hronov 2:6 (0:0, 0:3, 2:3)

Branky a asistence:
43. Ženíšek (J. Roubal, Kvasnička), 51. Roubal (Ženíšek, Kovářík) – 24. Amirov (Štrombach, Poppel), 31. Subbotin (Exner, Amirov), 40. Voňka (Exner, Hovsepyan), 42. Subbotin (Exner, Hovsepyan), 48. Akhmetianov (Pavelka, Poppel), 56. Akhmetianov (Štrombach, Pavelka)

Sestava Klatov:
K. Kolář (Čech) – Kovářík, Houfek (A), Vajner, Šilhán, Pánek, Kanta – Brtník, D. Roubal, Ženíšek – J. Roubal (C), F. Kolář, Beníšek – Prokop, Kvasnička, Matoušek


Partneři

Více
Úvod