Rozhovory

„BOJOVALI JSME DO POSLEDNÍHO KOLA,“ ŘÍKÁ PO POSTUPU TOMÁŠ FAIGL

„BOJOVALI JSME DO POSLEDNÍHO KOLA,“ ŘÍKÁ PO POSTUPU TOMÁŠ FAIGL

2. 3. 2023 Rozhovor s Tomášem Faiglem

Medvědi to dokázali a postoupili do vyřazovacích bojů. V posledním kole nadstavbové části postup stvrdili výhrou v Klatovech. O zisku tří bodů rozhodli už v první třetině, zejména v jejím závěru, kdy dali dvě slepené branky a dostali se do vedení 3:1. Jednu z nich vsítil Tomáš Faigl, který potom ještě asistoval u dvou dalších gólů. Grizzly zvítězili v Pošumaví 6:2 a můžou se těšit na předkolo play-off, ve kterém změří síly s pražskou Kobrou. Série na dva vítězné zápasy začíná již tuto sobotu v Praze.

Tomáši, gratuluji k výhře a postupu. Povedlo se vám dosáhnout vytouženého cíle, tedy dostat se do vyřazovací části. Jaké jsou bezprostřední pocity?
Děkujeme. Určitě jsme rádi a spokojeni. Sezóna nezačala dobře a všichni jsme čekali, že budeme v tabulce výš. Chvilku to i vypadalo, že se do play-off vůbec nepodíváme. Takže potom, jak sezóna probíhala a kolik bodů jsme na předkolo ztráceli, jsme rádi, jak to dopadlo. Nezabalili jsme to a bojovali do posledního kola.

Kde byl nakonec klíč k předkolu?
Po utkání ve Slaném, které se nám vůbec nepovedlo a byl to asi náš nejhorší zápas v nadstavbové části, jsme postup neměli ve svých rukách. Nám už pak nezbývalo nic jiného, než všechny naše zápasy vyhrát za tři body a čekat, jestli Písek nebo Benátky v dalších zápasech nějaké body poztrácí, což se naštěstí u Benátek stalo.

K úplné jistotě postupu jste potřebovali v Klatovech vyhrát, jaký to byl z tvého pohledu zápas?
Myslím si, že jsme dobře začali, měli dost šancí a dostali se do vedení, ale po gólu na 1:1 jsme přestali hrát a Klatovy měly šance. Naštěstí jsme dali gól z přesilovky, chvilku potom na 3:1 a už se nám dýchalo lépe.

Nicméně ve druhé třetině Klatovy často zahrozily…
Druhá třetina byla taková nahoru dolu, nebyla z naší strany dobrá, ale díky Lávovi (Lukáš Lavinger) jsme ji vyhráli 2:1. Ve třetí části jsme si výsledek už pohlídali.

V předkole narazíte na pražskou Kobru, jakou čekáš sérii?
Kobra měla těžký soupeře a moc se jí poslední dobou nedařilo. My jsme ze 14 zápasů 11 vyhráli, ale s lehčími soupeři. Nevím, komu co víc prospěje. Myslím si, že to budou vyrovnané duely a moc gólů padat nebude. Chtěl bych ještě poděkovat našim fanouškům, kteří za námi jezdí na venkovní zápasy, jsou skvělí. A zároveň pozvat i ostatní na pondělní utkání, ať jich dorazí co nejvíc, budeme je potřebovat.


Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod