Preview

SÉRIE S KOBROU ZAČÍNÁ! PRVNÍ DUEL HOSTÍ CELEK Z HLAVNÍHO MĚSTA

SÉRIE S KOBROU ZAČÍNÁ! PRVNÍ DUEL HOSTÍ CELEK Z HLAVNÍHO MĚSTA

3. 3. 2023 Preview: startují vyřazovací boje

Předkolo play-off 2. ligy sk. Západ je tady! Medvědi v něm narazí na sedmý celek konečné tabulky, Kobru Praha. Série hraná na dva vítězné zápasy začíná již zítra a úvodní boj o postup mezi osmičku nejlepších hostí pražský celek. Sobotní střetnutí v pražském Braníku je naplánované na osmnáctou hodinu!

Grizzly stíhací závod o předkolo zvládli a dostali se na druhé postupové místo. Postup stvrdili v posledním kole nadstavby na klatovské půdě, kde vyhráli 6:2. Cestu za třemi body rozjel trefou Aleš Macek. Domácí ale dokázali z brejku vyrovnat díky Peškovi. Ještě v první třetině si Děčín vzal vedení zpět dvěma slepenými zásahy, v přesilovce se trefil David Černý a na něj navázal Tomáš Faigl. I druhá část výsledkově patřila hostům, i když Klatovy několikrát zahrozily. Na dva po sobě jdoucí góly Jana Tůmy a Tomáše Nezbedy stihl zareagovat klatovský Vajner. Kosmetickou úpravu obstaral v předposlední minutě David Tůma a Medvědi mohli slavit postup do vyřazovací části.

SHC Klatovy – HC Děčín 2:6 (1:3, 1:2, 0:1)

Branky a asistence:
10. Pešek (Kvasnička), 40. Vajner (Ženíšek, Walter) – 6. Macek (Nowák, Černý), 19. Černý (Kučera, L. Nezbeda), 20. Faigl (T. Nezbeda, D. Tůma), 39. J. Tůma (Charvát, Trávníček), 39. T. Nezbeda (Faigl), 59. Tůma (Nezbeda, Faigl)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Gottfried, Charvát, Kaltenböck, Kučera, Mikulec – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Faigl – J. Tůma, L. Nezbeda, Trávníček (C) – Černý, Nowák, Macek


Kobře se v posledních duelech nedaří, což se potvrdilo i ve Vrchlabí. Na úvodní branku Durana ještě stačil odpovědět Novák, ale to bylo ze strany pražského celku všechno. Ve 29. minutě se domácím povedlo dvakrát skórovat a v podstatě tím rozhodli o své výhře. Kosmetickou úpravu skóre pak zařídil ještě Tatar. Tým z hlavního města generálku na předkolo nezvládl, když prohrál v Krkonoších 1:4. Jednalo se o devátou branickou porážku z posledních deseti zápasů.

HC Stadion Vrchlabí – HC Kobra Praha 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)

Branky a asistence:
22. Duran (Hlaváč, Urban), 29. Chrtek (Bláha, Kaštánek), 29. Urban (Hlaváč, Bendík), 53. Tatar (Duran, Urban) – 27. Novák (Houška, Pavlák)

Sestava Kobry:
Sochůrek – Straka, Knesl, Holý, Pavlák, Svach – Nápravník, Houška, Šťastný (C), Kolda, Zídek, Jedlička, Míšek, Janča, Petrák, Novák (A), Ksandr


Vzájemná utkání v této sezóně: Medvědi mají Kobře co vracet!

Děčín prohrál dlouho vyrovnané utkání, rozhodla branka v závěru - reportáž zde
Poprvé na sebe tyto celky narazily v polovině října, kdy duel v rámci 8. kola hostil Děčín. K vidění moc branek nebylo. Tu první vstřelili Medvědi, když se David Tůma prosadil na začátku 30. minuty. Vyrovnání přišlo asi za sedm minut a zásluhu na tom měl Tomáš Šťastný. Rozhodující gól padl až v závěrečných minutách, kdy skóroval Václav Zídek při přesilové hře. Grizzly už srovnat nedokázali a prohráli 1:2.

Medvědi neporazili Kobru ani podruhé - reportáž zde
Druhý mač přišel na řadu na začátku prosince a odehrál se v hlavním městě. V zápase museli děčínští hokejisté dotahovat. Na trefu Dominika Nováka ze sedmé minuty odpověděl ve druhé části Aleš Macek. Jenže potom Braničtí odskočili na rozdíl dvou branek díky Aleši Kneslovi a Václavu Zídkovi. Ve 44. minutě ještě snížil Daniel Volráb, nicméně k vyrovnání Grizzly cestu už nenašli a prohráli i druhý vzájemný duel, tentokrát 2:3.


Partneři

Více
Úvod