Rozhovory

„PLAY-OFF V DĚČÍNĚ DLOUHO NEBYLO, VĚŘÍM, ŽE DORAZÍ HODNĚ DIVÁKŮ,“ PRONESL LUKÁŠ LAVINGER

„PLAY-OFF V DĚČÍNĚ DLOUHO NEBYLO, VĚŘÍM, ŽE DORAZÍ HODNĚ DIVÁKŮ,“ PRONESL LUKÁŠ LAVINGER

5. 3. 2023 Rozhovor s Lukášem Lavingerem

Grizzly do předkola play-off vstoupili ideálně a úvodní duel s Kobrou vyhráli na jejich půdě 2:1. Základ pro vítězství dal skvělým výkonem brankář Lukáš Lavinger, jenž svými zákroky držel naděje Děčína a pouze jednou inkasoval z 27 střeleckých pokusů Kobry. Medvědi i díky němu mají mečbol, který můžou už v pondělí využít na děčínském zimním stadionu, kam se série stěhuje.

Na Kobře jste v prvním zápase předkola uspěli, co rozhodlo o výhře?
Rozhodlo myslím si to, že jsme šli do vedení a pak se samozřejmě hraje podstatně líp, než když se musí dotahovat výsledek.

Vedení jste si vypracovali v první třetině, nicméně Kobra do té druhé aktivně nastoupila. Bylo klíčové pro další průběh, že jste při jejich šancí neinkasovali?
Určitě. Kobra měla v první i druhé třetině pasáže, že na nás vlítla a bylo to úplně jiné tempo, než na které jsme byli zvyklí. Je to tím, že se hraje play-off a navíc na jejich malým hřišti, kde mají dobrý pohyb. Ale ustáli jsme to, tlak opadl a pak už jsme si s tím téměř s přehledem poradili.

Byla základem výhry na Kobře dobrá hra do obrany, včetně tvého skvělého výkonu?
Jednoznačně. Myslím si, že jsme situace dobře pokrývali a kluci mi dost pomohli, když zblokovali hodně střel. A co pak šlo na mě, tak s tím jsem si až na jednu střelu poradil. Povedlo se nám ubránit téměř fotbalový výsledek 2:1.

Kdy ses nejvíce zapotil?
Obecně bych řekl, že hlavně v první půlce zápasu a pak v závěru, posledních pět až deset minut, kdy měli závěrečný tlak. Hráli to dost po rozích, takže jsem musel být pořád v pozoru. Naštěstí jsme to ustáli.

V pondělí pokračuje série doma, jak se těšíš na play-off atmosféru před domácím publikem?
Už v zápase s Pískem bylo znát, že přišlo víc lidí, což bylo super. Věřím, že i v pondělí dorazí na zimák hodně diváků a atmosféra bude skvělá. Play-off v Děčíně dlouho nebylo. Myslím si, že to bude dobrý, bruslivý hokej o soubojích, jak tomu v play-off bývá. Tímto bychom chtěli všechny fanoušky pozvat, aby nás přišli podpořit v co největším počtu.


Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod