Rozhovory

„CHCEME PŘEKVAPOVAT DÁL, I KDYŽ HRAJEME PROTI VÍTĚZI SKUPINY,“ VYHLÍŽÍ OSMIFINÁLOVOU SÉRII TRENÉR TOMÁŠ MAREŠ

„CHCEME PŘEKVAPOVAT DÁL, I KDYŽ HRAJEME PROTI VÍTĚZI SKUPINY,“ VYHLÍŽÍ OSMIFINÁLOVOU SÉRII TRENÉR TOMÁŠ MAREŠ

7. 3. 2023 Rozhovor s hlavním trenérem Tomášem Marešem

Medvědi to dokázali a postoupili do osmifinále play-off! Pražskou Kobru porazili i doma, před skvělým publikem vyhráli 5:2. Nyní už můžou přemýšlet nad dalším soupeřem, který bude opět z hlavního města, HC Letci Letňany. Trenér Tomáš Mareš mluvil po postupu o zápasech s branickým celkem, skvělé atmosféře a následující sérii.

Gratuluji k výhře a postupu. Kobru jste zdolali i podruhé, jaký to byl zápas?
Děkujeme za celé mužstvo. Zápas byl určitě těžší na psychiku, protože ten pověstný poslední krůček bývá nejtěžší. Po vítězství v Praze musím říct, že jsme si na domácím ledě věřili, že to před našimi skvělými fanoušky dotáhneme do úspěšného konce, tedy postupu mezi nejlepších 8 mužstev. Měli jsme trochu obavy z našeho velkého hřiště, protože Kobra disponuje hráči s výborným bruslením. Chtěli jsme hrát ještě lépe do obrany než u nich a přecházet do rychlých protiútoků, které se nám v poslední době dařily.

Opět jste předvedli dobrý výkon do obrany a šlo vidět, že Kobra s tím měla problémy, je to tak?
Samozřejmě oba zápasy jsme chtěli hrát hlavně dobře do obrany, po získání kotouče rychle vyrážet do rychlého protiútoku a musím říct, že to tak bylo. Zlomovým momentem byl náš třetí gól, který nás uklidnil a dodal ještě více sebedůvěry do závěru duelu. Samotný zápas měl vynikající atmosféru, naši skvělí fanoušci nás hnali za vítězstvím celé utkání a zaslouží si obdiv celého mužstva. No a naše mužstvo? Klobouk dolů, co dokázalo, protože po porážce v Řisutech nám věřil opravdu málokdo.

Soupeř byl často vylučován, hrálo vám to do karet?
Do karet nám to hrálo, hlavně v té poslední třetině. Musím říct, že ty fauly byly a nám to jen vyhovovalo. Oni ztráceli síly, my je naopak získávali.

Nicméně využili jste až tu poslední, co chybělo ke gólu u těch předchozích?
Využili jsme pouze jednu přesilovou hru, ale co se týká šancí v nich, tak jich bylo hodně. Oni měli naše přesilovky přečtené, proto jsme chtěli hodně střelby od obránců a velký tlak do brány.

Za výhrou vás hnali fantastičtí diváci, byl to i jeden z důležitých faktorů včerejší výhry?
Nejen ve včerejším utkání. Je neuvěřitelné, jak to naši fanoušci prožívají, jak nás povzbuzují, jak jezdí i na daleké zápasy. Nejinak tomu bude i v osmifinále, protože hrajeme opět v Praze a oni nám tam opět vytvoří skoro domácí prostředí. Je tu další série a na tu sérii se těší celý Děčín a my budeme za Děčín bojovat.

Když bys měl shrnout tuto sérii, tak co rozhodlo o postupu?
Rozhodly naše dvě, dovolím si říct, zasloužené výhry. Jak jsem říkal předtím, naše výborná obranná hra, naše disciplína, naše brejky, a hlavně naši fanoušci.

V podstatě celou nadstavbu jste museli vyhrávat, abyste urvali postup, což se nakonec povedlo. Byla v tomhle určitá výhoda oproti soupeři, který naopak měl sérii prohraných zápasů a postup do předkola už zajištěný?
Celou část sezóny jsme byli pod čarou a nepodávali optimální výkony, ale bylo to tím, že tu najednou bylo úplně nově složené mužstvo, které si na vše zvykne postupem času. My trenéři jsme měli trpělivost s hráči, stejně tak vedení s námi trenéry. Celou nadstavbu jsme byli na nepostupovém místě, ale věřili, že to nakonec uděláme, což se stalo a my si tak splnili předsezónní cíl. Postup do osmifinále je pro nás takovým bonusem, ale chceme překvapovat dál, i když hrajeme proti vítězi skupiny.

Sérii jste ukončili v nejkratším možném termínu, tudíž hrajete až v sobotu. Přijde vhod tahle menší pauza?
V úterý a ve středu dostali hráči zasloužené volno, na Letňany se začneme připravovat od čtvrtka, kdy proběhne v kabině po tréninku i tradiční "svačinka". Pauza vždy slouží k načerpání sil a uzdravení hráčů. My máme úzký kádr, mimo hru je Daniel Volráb, který má na noze sádru a do série ještě nezasáhne a mladíček Petr Hruška, který je už déle po operaci ramene.

Jdete na Letňany, tedy na první celek tabulky. Jakou čekáš sérii?
Sérii čekám nesmírně těžkou, protože hrajeme s vítězem skupiny Západ. Opět se bude hrát u nich na velmi malém hřišti, bude rozhodovat naše obranná hra a disciplína. Série se tentokrát hraje na 3 vítězná utkání a docela nás straší, abychom hráli bez zranění a nemocí. Závěrem bych dodal asi to, že oni musí a my můžeme překvapit.


Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod