Preview

SÉRIE SE STĚHUJE DO DĚČÍNA! MEDVĚDY DĚLÍ OD POSTUPU JEDINÁ VÝHRA

SÉRIE SE STĚHUJE DO DĚČÍNA! MEDVĚDY DĚLÍ OD POSTUPU JEDINÁ VÝHRA

5. 3. 2023 Preview: využijí Grizzly mečbol?

Medvědi si z Braníku přivezli výhru 2:1, čímž se dostali do výhody a od postupu do osmifinále je dělí jediná výhra. Mečbol můžou přetavit v postup již zítra na domácí půdě, kam se série s Kobrou přesouvá. Vyřazovací boje se do Děčína vrací po třech letech a u toho přeci nemůžete chybět. Dorazte v pondělí na zimák v co největším počtu a pojďme zase společně připravit pro soupeře to pravé děčínské peklo! Těšit se můžete i na přestávkovou soutěž o suprové ceny. Začínáme v tradičních 18 hodin.

Úvodní zápas předkola patřil Děčínu!
První střetnutí se odehrálo na Kobře, kde se Grizzly představili po třech měsících. O výsledku se rozhodlo hned v úvodním dějství. Děčín poslal do vedení nejlepší střelec po základní části David Tůma, jenž dokázal projet mezi třemi protihráči a následně překonat brankáře. Medvědi nezaháleli a po čtyřech minutách zařídil dvojnásobný náskok po krásném sólu David Černý. Ještě před první sirénou stihl snížit Adolf Straka. V úvodu druhé třetiny měli dvě velké šance domácí, když nastřelili tyč a potom Jakub Jedlička přestřelil z části odkrytou klec. V závěrečné periodě si Děčínští hubené vedení už pohlídali, i když Braničtí zkoušeli v posledních sekundách hru bez brankáře.

HC Kobra Praha – HC Děčín 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)

Branky a asistence:
20. Straka – 8. D. Tůma (L. Nezbeda), 12. Černý (Mikulec)

Sestava Kobry:
Ondrík (13. Sochůrek) – Duda, Šteiner (A), Svach, Holý, Knesl, Straka – Ksandr, Petrák, Janča, Míšek, Jedlička, Kolda, Zídek, Novák (A), Šťastný (C), Houška

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Charvát, Loukota (A), Kučera, Mikulec – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Faigl – J. Tůma, L. Nezbeda, Trávníček (C) – Macek, Černý, Gottfried – Nowák


Vzájemná utkání v základní části

Děčín prohrál dlouho vyrovnané utkání, rozhodla branka v závěru - reportáž zde
Poprvé na sebe tyto celky narazily v polovině října, kdy duel v rámci 8. kola hostil Děčín. K vidění moc branek nebylo. Tu první vstřelili Medvědi, když se David Tůma prosadil na začátku 30. minuty. Vyrovnání přišlo asi za sedm minut a zásluhu na tom měl Tomáš Šťastný. Rozhodující gól padl až v závěrečných minutách, kdy skóroval Václav Zídek při přesilové hře. Grizzly už srovnat nedokázali a prohráli 1:2.

Medvědi neporazili Kobru ani podruhé - reportáž zde
Druhý mač přišel na řadu na začátku prosince a odehrál se v hlavním městě. V zápase museli děčínští hokejisté dotahovat. Na trefu Dominika Nováka ze sedmé minuty odpověděl ve druhé části Aleš Macek. Jenže potom Braničtí odskočili na rozdíl dvou branek díky Aleši Kneslovi a Václavu Zídkovi. Ve 44. minutě ještě snížil Daniel Volráb, nicméně k vyrovnání Grizzly cestu už nenašli a prohráli i druhý vzájemný duel, tentokrát 2:3.


Partneři

Více
Úvod