Rozhovory

„JEŠTĚ SE O TO URČITĚ PORVEME,“ VZKAZUJE JAKUB LOUKOTA

„JEŠTĚ SE O TO URČITĚ PORVEME,“ VZKAZUJE JAKUB LOUKOTA

14. 3. 2023 Rozhovor s Jakubem Loukotou

Medvědi ve druhém osmifinálovém duelu před tisícovou skvělou návštěvou bojovali, co mohli, ale na Letňany to nestačilo. Letci si tedy díky včerejší výhře zajistili v sérii vedení 2:0. Nicméně ještě není nic rozhodnuto. Grizzly ve středu na půdě soupeře ještě zabojují a rozhodně nenechají favoritovi postup zadarmo, jak v rozhovoru řekl Jakub Loukota.

Kubo, i druhý zápas osmifinále jste prohráli, kde hledat příčiny porážky?
Bojovali jsme, snažili se, ale bohužel vždycky uděláme nějakou malou chybu, která pak skončí gólem.

Je zatím rozhodujícím faktorem letňanská obrana s gólmanem, kterého jste překonali ve dvou zápasech jen jednou? Nebo je to spíš o smůle?
Řekl bych, že to štěstí nám tam trochu chybí. Na druhou stranu oni výborně brání, všechno nám zblokují, takže je to složitá situace.

Včera ani celkově v play-off jste se nemohli opřít o přesilovky, tyhle góly hodně chybí, že jo?
Určitě, je to škoda. Bohužel přesilovky se nám nedaří, příčiny nevím, ale určitě by nám značně pomohlo, kdybychom nějakou využili.

Je znát, že Letňany hrají na čtyři pětky, kdežto Děčín v posledním zápase nedal ani tři kompletní formace dohromady?
Je to znát na fyzické zdatnosti, přeci jenom zápas trvá 60 minut a síly postupně odcházejí. Je to těžký, ale snažíme se s tím dělat, co se dá.

Včera dorazila opět tisícovka fanoušků, kteří vám na konci za výkon zatleskali. Jak sis to užil?
Je to neskutečný. V Děčíně jsem už nějakou dobu a jenom mě to vždycky dokáže překvapit, kolik lidí nás přijde na hokej podpořit. Takže za mě velká spokojenost a chtěl bych všem poděkovat, že přišli a snad ještě budou mít možnost dorazit.

Jak se vám pojede zítra do Prahy, kde odvracíte konec sezóny? Bude to psychicky náročné?
Psychicky je to těžký, přeci jenom v sérii prohráváme 0:2. Zároveň ale máme ambice a nechceme jim to nechat jen tak zadarmo, jak se říká. Takže se o to určitě porveme, co to jen půjde.

Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod