Preview

OSMIFINÁLOVÁ BITVA SE V PONDĚLÍ STĚHUJE DO DĚČÍNA!

OSMIFINÁLOVÁ BITVA SE V PONDĚLÍ STĚHUJE DO DĚČÍNA!

12. 3. 2023 Preview: Druhý osmifinálový duel

Medvědi v úvodním duelu osmifinále nestačili na Letňany a v hlavním městě prohráli 1:4. Už zítra se série přesune na sever Čech. Na děčínské půdě, kde fanoušci umí udělat neskutečnou atmosféru a jsou šestým hráčem v poli, chtějí Grizzly favorita z metropole pořádně potrápit a srovnat stav série. Začátek pondělního mače je připraven na osmnáctou hodinu. Dorazte do ochozů hlasitě fandit a hnát děčínské hokejisty za vítězstvím!

Bohatý přestávkový program
O první pauze bude k vidění ukázka hokeje našich nejmladších hráčů 1. a 2. třídy. Po druhé třetině se můžete těšit na tradiční soutěž o skvělé ceny. U toho nemůžete chybět!

První osmifinálový duel patřil Letňanům
O výsledku úvodního zápasu na půdě Letců napověděla hned první třetina, kterou Letňany vyhrály 3:0. Grizzly ve druhé části zlepšili výkon a připsali si i několik velkých šancí. Jednu z nich, paradoxně ve dvojitém oslabení, využil Tomáš Nezbeda. Jeho jmenovec Faigl potom nastřelil tyčku. Nicméně další góly Děčín už nedal. Navíc v závěrečné třetině zmrazila Severočechy branka Vacína a definitivně otupila veškeré naděje na vyrovnání. Medvědi prohráli úvodní mač série 1:4.

HC Letci Letňany – HC Děčín 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)

Branky a asistence:
6. Kastner (Hozák, Havelka), 16. Arnošt (Hozák, Kastner), 19. Kropáček, 43. Vacín (Kellerstein, L. Kučera) – 28. T. Nezbeda

Sestava Letňan:
Brázdil (Kopřiva) – Kynčl, Pejchal, Němeček, Chalupa, Gurjevskij, Lytvynov, Havelka, Fiala – Hrala, Vacín, Kellerstein – Wojnar, Kropáček, L. Kučera – Labuzík, Uhlík, Kastner (A) – Hozák (C), Turek, Arnošt (A)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Charvát, Loukota (A), Kučera, Mikulec – Faigl, T. Nezbeda, Gottfried – J. Tůma, L. Nezbeda, Trávníček (C) – Macek, Nowák, Černý


Obě vzájemná utkání v základní části opanovali Letci

Děčín doma nestačil na Letňany
Grizzly na Letce narazili v této sezóně poprvé už v pátém kole, kdy je přivítali na své půdě. Dlouho bezbrankový stav zlomil až ve 37. minutě letňanský Lukáš Kastner. Další tři slepené góly dali hosté v poslední části a tím rozhodli o své výhře. Medvědi se totiž prosadili až v samotném závěru díky Janu Tůmovi, který sebral čisté konto brankáři pražského celku. Ale šlo jen o kosmetickou úpravu skóre a Děčín prohrál 1:4.

Medvědi trápili Letce pouze v první třetině a podruhé s nimi padli
Druhý vzájemný duel přišel na řadu 23. listopadu, tentokrát v Letňanech. Průběh utkání byl odlišný, ale měl stejný závěr. Grizzly drželi s favoritem krok pouze v první třetině, jež skončila nerozhodně 2:2. Vyrovnaný stav vydržel do 30. minuty, od které se prosazoval domácí celek a do děčínské branky postupně nasázel čtyři góly. Medvědi recept na Letce opět nenašli a z hlavního města odjeli s porážkou 2:6.


Následující článek

Partneři

Více
Úvod