Preview

OSMIFINÁLE STARTUJE! GRIZZLY VYRUKUJÍ NA LETŇANY

OSMIFINÁLE STARTUJE! GRIZZLY VYRUKUJÍ NA LETŇANY

10. 3. 2023 Preview: Děčín začíná sérii s Letci

Předkolo, které děčínští hokejisté zvládli bezvadně a v nejkratší možné době, je již minulostí. Nyní přicházejí na řadu osmifinálové bitvy. V nich Medvědi narazí na vítěze základní i nadstavbové části, Letce z Letňan. Série hraná tentokrát na tři vítězné zápasy odstartuje zítra v hlavním městě. Sobotní mač se rozjede už v 17:30!

Děčín v předkole vyřadil Kobru v nejkratším možném termínu
Úvodní střetnutí předkola play-off ovládli Medvědi, když na Kobře vyhráli po bojovném výkonu 2:1. O svém vítězství rozhodli hned v prvním dějství, kde padly všechny branky zápasu. Do druhého duelu tak nastoupili Grizzly s mečbolem, a navíc před skvělou domácí atmosférou. První gól utkání se povedlo vsítit právě Děčínu a zásluhu na tom měl Tomáš Nezbeda. Severočechy držel skvělý Lukáš Lavinger a díky zásahům z hokejek Davida Tůmy a znovu Tomáše Nezbedy si před závěrečnou desetiminutovkou vypracovali tříbrankový náskok. Potom se prosadily oba týmy ještě dvakrát, ale to nic neměnilo na tom, že děčínští hokejisté mohli slavit postup do osmifinále.

HC Děčín – HC Kobra 5:2 (1:0, 1:0, 3:2)

Branky a asistence:
17. T. Nezbeda (D. Tůma), 36. D. Tůma (T. Nezbeda, Trávníček), 49. T. Nezbeda (D. Tůma, Faigl), 56. J. Tůma (L. Nezbeda, Trávníček), 60. D. Tůma (T. Nezbeda) – 53. Sťastný (Šteiner), 57. Duda (Houška, Šteiner)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Charvát, Loukota (A), Kučera, Mikulec – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Faigl – J. Tůma, L. Nezbeda, Trávníček (C) – Macek, Černý, Gottfried – Nowák


Poslední utkání nadstavbové části Letci prohráli v prodloužení
Letňany zakončily nadstavbu už jako jasný vítěz této části. Nicméně generálku na play-off na domácím ledě nezvládly a proti Mostu prohrály. První třetina odstartovala gólovou přestřelku. Most se ve druhé části dokonce dostal do vedení 4:2, ale v poslední periodě opět Letci srovnali. Rozhodující trefa přišla až v prodloužení a postaral se o ní mostecký Šimeček. Pražský celek tedy zakončil nadstavbu porážkou.

HC Letci Letňany – MOSTEČNÍ LVI 4:5pp (2:2, 0:2, 2:0 – 0:1)

Branky a asistence:
1. Uhlík (Kropáček, Pejchal), 19. Arnošt (Havelka, Čížek), 44. Kučera, 45. Arnošt (Wojnar, Hozák) – 11. Šimeček, 18. Urbánek (Kýhos, Procházka), 29. Křen (Řehoř, Šimeček), 33. Řehoř (Šimeček, Stříbrný), 64. Šimeček (Řehoř)

Sestava Letňan:
Kopřiva (21. Brázdil) – Kynčl, Čížek, Němeček, Chalupa, Gurjevskij, Lytvynov, Havelka, Fiala – Vacín, Kellerstein, Wojnar – Kropáček, Arnošt, Kučera – Labuzík, Kušej, Uhlík – Pejchal, Turek, Hozák (C)


Obě vzájemná utkání v základní části opanovali Letci

Děčín doma nestačil na Letňany
Grizzly na Letce narazili v této sezóně poprvé už v pátém kole, kdy je přivítali na své půdě. Dlouho bezbrankový stav zlomil až ve 37. minutě letňanský Lukáš Kastner. Další tři slepené góly dali hosté v poslední části a tím rozhodli o své výhře. Medvědi se totiž prosadili až v samotném závěru díky Janu Tůmovi, který sebral čisté konto brankáři pražského celku. Ale šlo jen o kosmetickou úpravu skóre a Děčín prohrál 1:4.

Medvědi trápili Letce pouze v první třetině a podruhé s nimi padli
Druhý vzájemný duel přišel na řadu 23. listopadu, tentokrát v Letňanech. Průběh utkání byl odlišný, ale měl stejný závěr. Grizzly drželi s favoritem krok pouze v první třetině, jež skončila nerozhodně 2:2. Vyrovnaný stav vydržel do 30. minuty, od které se prosazoval domácí celek a do děčínské branky postupně nasázel čtyři góly. Medvědi recept na Letce opět nenašli a z hlavního města odjeli s porážkou 2:6.


Předchozí článek

Partneři

Více
Úvod