A-tým

DĚČÍN DOMA NESTAČIL NA LETŇANY

DĚČÍN DOMA NESTAČIL NA LETŇANY

6. 10. 2022 Report: Děčín prohrál s Letci

Ve středečním utkání se Medvědi, bez tradičních opor Daniela Volrába či Davida Tůmy, postavili proti dosud neporaženým Letcům z Letňan. Dlouhotrvající bezbrankový stav zlomil až ve 37. minutě letňanský Lukáš Kastner. V závěrečné třetině hosté své vedení navýšili díky třem slepeným zásahům. Poslední slovo v zápase měl děčínský Jan Tůma, který nakonec našel recept na gólmana Letců a připravil ho tím o čisté konto. Tato branka však pouze upravila konečný výsledek a Děčín prohrál 1:4.

Po dvou odehraných minutách se do zajímavé možnosti dostal Kryštof Pejchal, ale brankář Děčína Lukáš Lavinger stačil zasáhnout. V 11. minutě střílel nebezpečně Adam Kellerstein, avšak Lavinger vyrazil těžkou střelu svým ramenem. O chvíli později měli Medvědi přesilovku, ve které vyslal pěkný projektil Dominik Kučera, jenže Jaroslav Brázdil byl proti. V té samé minutě měl šanci i na druhé straně Lukáš Chalupa, nicméně ani tento pokus neskončil v síti. Když pak skvěle zasáhnul domácí gólman i proti Dominiku Arnoštovi, šlo se do kabin za stavu 0:0.

První vážnější možnost druhé třetiny si vypracoval domácí Pavel Zajan, který při snaze přehodit gólmana trefil horní tyčku. Asi o minutu později měli Medvědi příležitost ve svém oslabení, v situaci dva na jednoho střílel Zajan, avšak Brázdil se stihnul přesunout. Kolem poloviny zápasu dostali Děčínští příležitost dvojnásobné přesilovky, která byla ještě prodloužena dalším vyloučením. Největší šanci v ní měl Dominik Kučera, když se nacházel sám před brankářem, jenže ten ho vychytal. Skóre se měnilo až ve 37. minutě, letňanský Lukáš Kastner dělovkou poslal svůj tým do vedení – 0:1. V závěru prostředního dějství mohli využít špatné rozehrávky děčínští hokejisté, ale Brázdil svou chybu napravil.

V čase 44:15 se prosadil pražský celek, když se Medvědům nepovedlo vyhodit kotouč ze svého pásma. Aktivní Jakub Wojnar se dostal k puku a kličkou překonal gólmana – 0:2. Odpovědět mohl v samostatném úniku Michal Trávníček, jenomže na Brázdila si nepřišel. O pár chvilek později se po pěkné individuální akci prosadil svým druhým zásahem Wojnar – 0:3. Ve 48. minutě už to bylo 0:4. Spolupráce Kastnera s Řepíkem skončila gólem, který si připsal prvně jmenovaný. Recept na brankáře Letňan našel v závěru utkání Jan Tůma, když dostal pěknou přihrávku do jízdy od Aleše Macka a svůj nájezd parádně proměnil – 1:4. Tato branka dala definitivní podobu výsledku.

HC Děčín – HC Letci Letňany 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)

Branky a asistence:
58. J. Tůma (Macek, Gottfried) – 37. Kastner (Hozák, Kropáček), 45. Wojnar, 47. Wojnar (Labuzík), 48. Kastner (Řepík, Hozák)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Košař, Brož, Charvát, Kučera, Kaltenböck, Starý – Trávníček (C), Faigl, Kuchynka – Zajan (A), T. Nezbeda, L. Nezbeda, – Gottfried, J. Tůma, Macek – P. Hruška

Sestava Letňan:
Brázdil (Zeithaml) – Lytvynov, Němeček, Havelka, Kolářík, Chalupa, Fiala – Kropáček, Kellerstein, Wojnar – Vacín, Kastner (A), K. Pejchal – Labuzík, Řepík, T. Pejchal – Švec, Hozák (C), Uhlík – Arnošt (A), Poul


Partneři

Více
Úvod