Preview

MEDVĚDI JEDOU DO PRAHY ODVRÁTIT KONEC SEZÓNY

MEDVĚDI JEDOU DO PRAHY ODVRÁTIT KONEC SEZÓNY

14. 3. 2023 Preview: Děčín se pokusí odvrátit mečbol

Těžkou misi mají před sebou hokejisté Děčína, kteří se zítra podruhé v osmifinále vydají na led pražského celku. Medvědi v sérii tahají za kratší konec, jelikož obě dosavadní střetnutí ovládly Letňany. To znamená jediné, Grizzly potřebují na půdě favorita urvat vítězství a odvrátit tak mečbol. Třetí osmifinálová bitva startuje v 18 hod.

Letňanům stačil k výhře ve druhém zápase fotbalový výsledek 2:0
Medvědi do druhého osmifinálového utkání nastoupili s tisícovkou fanoušků v zádech a chtěli co nejvíce potrápit favorita z Letňan. Nicméně byl to právě soupeř, který šel zásluhou Kropáčka v 7. minutě do vedení. Grizzly si šance vypracovávali, ale většina z nich skončila na Brázdilovi. V polovině zápasu se Letcům povedlo zdvojnásobit svůj náskok. Poté se Děčínští těžko dostávali k souvislému tlaku. To se jim podařilo až ke konci prostřední části, ovšem bez výsledku v podobě vstřeleného gólu. Třetí třetina byla podobná a největší šanci domácích měl až 16 sekund před závěrečnou sirénou Lukáš Nezbeda z nařízeného trestného střílení. To bohužel neproměnil a pražský celek mohl slavit získaný mečbol.

HC Děčín – HC Letci Letňany 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky a asistence:
7. Kropáček (Hozák, Kastner), 30. Hozák (Arnošt, Kynčl)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Černohorský, Charvát, Loukota (A), Kučera, Mikulec, Kaltenböck – Faigl, T. Nezbeda, Trávníček (C) – J. Tůma, L. Nezbeda, Macek – Černý, Nowák

Sestava Letňan:
Brázdil (Kopřiva) – Němeček, Chalupa, Gurjevskij, Lytvynov, Havelka, Kynčl, Čížek, Fiala – Arnošt (A), Kastner (A), L. Kučera – Hrala, Uhlík, Kellerstein – Vacín, Wojnar, Kropáček – Pejchal, Hozák (C), Labuzík


První osmifinálový duel patřil Letňanům
O výsledku úvodního zápasu na půdě Letců napověděla hned první třetina, kterou Letňany vyhrály 3:0. Grizzly ve druhé části zlepšili výkon a připsali si i několik velkých šancí. Jednu z nich, paradoxně ve dvojitém oslabení, využil Tomáš Nezbeda. Jeho jmenovec Faigl potom nastřelil tyčku. Nicméně další góly Děčín už nedal. Navíc v závěrečné třetině zmrazila Severočechy branka Vacína a definitivně otupila veškeré naděje na vyrovnání. Medvědi prohráli úvodní mač série 1:4.


Partneři

Více
Úvod