Zápasy - A-tým

MEDVĚDI BOJOVALI, ALE PRVNÍ OSMIFINÁLOVÝ DUEL PATŘIL LETCŮM

MEDVĚDI BOJOVALI, ALE PRVNÍ OSMIFINÁLOVÝ DUEL PATŘIL LETCŮM

12. 3. 2023 Report: Grizzly prohráli v Letňanech

První osmifinálový mač mají za sebou děčínští hokejisté, kteří však i přes bojovný výkon na Letce nestačili. Ti rozhodli o své výhře v první třetině a ujímají se vedení v sérii. Jedinou branku Medvědů vsítil Tomáš Nezbeda, který skóroval ve dvojnásobném oslabení. Druhý zápas je na programu už v pondělí, tentokrát na děčínské půdě.

Úvodní velkou šanci měli v páté minutě Medvědi, když Tomáš Faigl zpoza branky našel Pavla Gottfrieda, ale proti němu se blýskl Jaroslav Brázdil. V čase 5:11 otevřely skóre Letňany. Střelu od modré v podání Jiřího Hozáka dorazil za záda brankáře Lukáš Kastner – 1:0. V 7. minutě měl nemalou příležitost Michal Trávníček v přesilovce, avšak puk do odkryté klece přes obránce nedostal. Ve 14. minutě měl tutovku domácí Dominik Arnošt, jenže prázdnou bránu netrefil. Mrzet to Dominika Arnošta nemuselo, neboť se v čase 15:09 dostal k dorážce a překonal Lukáše Lavingera, čímž využil přesilovou hru – 2:0. V čase 18:30 potrestal hrubku Děčína Vojtěch Kropáček a Letcům zařídil tříbrankový náskok – 3:0.

Ve 23. minutě se skvěle přesunul Lavinger proti pokusu domácího Dominika Havelky, který zakončoval u tyčky. Ve 24. minutě skončila rána Lukáše Nezbedy na spojnici. Grizzly korigoval v čase 27:11 a při vlastním dvojnásobném oslabení! Tomáš Nezbeda získal kotouč, ujel obraně a kličkou nedal Brázdilovi šanci – 3:1. Ve 29. minutě nebezpečně vypálil Kropáček, nicméně Lavinger předvedl skvělý zákrok. V poslední minutě druhé části už zvedali Medvědi ruce, jenomže Tomáš Faigl trefil jen tyč.

Do poslední třetiny vstoupili lépe domácí, když se jim v čase 42:34 povedlo skórovat. Adam Kellerstein obral o puk obránce, předložil ho Lukáši Vacínovi a ten prostřelil gólmana – 4:1. V 57. minutě byl ve slibné situaci nikým neatakovaný Štěpán Turek, ale nezamířil přesně. Další šanci měly Letňany chvíli poté, Lukáš Kučera však z mezikruží těsně minul bránu. Grizzly se k závěrečnému náporu už nedostali a z ledu Letců odjeli s porážkou.

HC Letci Letňany – HC Děčín 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)

Branky a asistence:
6. Kastner (Hozák, Havelka), 16. Arnošt (Hozák, Kastner), 19. Kropáček, 43. Vacín (Kellerstein, L. Kučera) – 28. T. Nezbeda

Sestava Letňan:
Brázdil (Kopřiva) – Kynčl, Pejchal, Němeček, Chalupa, Gurjevskij, Lytvynov, Havelka, Fiala – Hrala, Vacín, Kellerstein – Wojnar, Kropáček, L. Kučera – Labuzík, Uhlík, Kastner (A) – Hozák (C), Turek, Arnošt (A)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Charvát, Loukota (A), Kučera, Mikulec – Faigl, T. Nezbeda, Gottfried – J. Tůma, L. Nezbeda, Trávníček (C) – Macek, Nowák, Černý


Následující článek

Partneři

Více
Úvod