Mládež

Mladší žáci přivezli 3. místo z turnaje Steel Bulls

Mladší žáci přivezli 3. místo z turnaje Steel Bulls

11. 4. 2023 Mladší žáci se blýskli třetím místem v mezinárodní konkurenci

O velikonočních prázdninách zajížděli hráči mladších žáků na mezinárodní turnaj Steel Bulls U12, který se konal v slovenských Topoĺčanech. Jednalo se již o 9 ročník tohoto turnaje. Na turnaji se potkalo celkem 10 družstev, ze Slovenska, Maďarska, Rumunska a České republiky. Jednalo se o turnaj nejvyšší výkonnostní úrovně s označením AAA.

Družstva byla rozdělena do dvou skupin A a B po 5 účastnících, kdy ve skupině hrál každý s každým. V utkání se hrálo 2 x 20 min a každá polovina se počítala samostatně. Vítězové skupin postupovali automaticky do semifinále a družstva na 2. a 3. místě ze skupiny A se utkali s družstvem na 2. a 3. ze skupiny B o postup do semifinále. Družstva na 4. a 5. z obou skupin hráli mezi sebou o konečné umístění. Děčín v prvním utkání ve skupině porazil maďarský Gyori Eto po třetinách 1:1 a 2:1. V dalším utkání prohrál po třetinách 2:1 a 2:1 s Comsys Říčany. Tak jsme po prvním dnu měli na kontě 3 body za jednu výhru a jednu remízu.

Následující den nás čekal domácí celek HC Topoĺčany, který první den získal 7 bodů, nečekalo nás nic lehkého, ale po bojovném výkonu jsme po třetinách 1:1 a 2:0 získali důležité tři body. V posledním utkání ve skupině nás čekal celek UTE Budapešť, věděli jsme, že vítězstvím v obou třetinách si zajistíme 2. nebo 3. místě ve skupině a tím postup do následujících bojů o medaile. V utkání jsme zvítězili 2:0 a 1:0 a obsadili jsme 2. místo ve skupině A.

O postup do semifinále nás čekal celek MŠHK Prievidza, který se ve skupině B umístil na třetím místě. Zde se již hrálo vyřazovacím způsobem 2x20 minut, ale počítal se výsledek z celého utkání. V utkání jsme prohrávali 0:1, ale opět po bojovém výkonu se nám podařilo utkání otočit s konečným vítězstvím 3:1.

Poslední den nás v semifinále čekal vítěz skupiny B, rumunský celek Czíksereda, měli jsme dobrý vstup do utkání kdy, se nám podařilo dostat do vedení 1:0, ale poté převzal iniciativu soupeř a utkání jsme prohráli 1:2. Poté jsme se museli vzchopit a připravit na souboj o třetí místo s domácím celkem HC Topoĺčany. V utkání jsme prohrávali 0:1, ale kluci nesložili zbraně a postupně jsme výsledek otočili na konečných 5:1 a mohlo se slavit. Na závěrečném vyhlášení byli klukům předány medaile za třetí místo a to byla pro ně ta největší odměna.

Sestava HC Děčín: Štěpán Čtvrtník, David Hašek, Jiří Anděl, Nikolas Nygrýn, Patrik Kukla, Miroslav Koucký, Jakub Šejc, Richard Patrman, Matěj Kubíska, Dominik Luka, Jaroslav Koval, Marek Hubený, Jakub Nádvorník.

Trenéři: Jaroslav Hašek, Martin Luka


Hráčům a trenérům děkujeme za reprezentaci klubu a gratulujeme ke krásnému třetímu místu!


Následující článek

Partneři

Více
Úvod