Zápasy - A-tým

MEDVĚDI PODRUHÉ V PŘÍPRAVĚ PORAZILI BENÁTKY

MEDVĚDI PODRUHÉ V PŘÍPRAVĚ PORAZILI BENÁTKY

13. 9. 2023 REPORTÁŽ

Podruhé v přípravě děčínští hokejisté změřili síly s Benátkami a znovu se mohli radovat z výhry. Grizzly v odvetě trestali chyby domácí obrany, a i díky vypracovanému náskoku z první poloviny zápasu zvítězili na půdě středočeského mužstva 6:3. K prvnímu venkovnímu vítězství přispěli dvěma zásahy Tomáš Nezbeda s Davidem Tůmou.

Poprvé v utkání vážněji zahrozil domácí Lukáš Kučera, který však z dobré pozice přestřelil. V 9. minutě ujel benátský Dominik Řepík, ovšem Michaela Petráska kličkou nepřekonal. V čase 15:07 zaúřadovali Medvědi, když Tomáš Nezbeda bekhendem překonal brankáře – 0:1. O chvíli později mohl navýšit vedení Petr Hruška, ale jeho střela skončila na tyči. Mrzet to však hokejisty Děčína nemuselo, neboť v čase 17:34 se po parádní souhře prosadil David Tůma0:2.

Ve 23. minutě jel sám na gólmana Ondřej Sýkora, jenomže Jaroslav Brázdil se prezentoval dobrým zákrokem. V čase 25:13 šli Děčínští do trháku. Špatnou rozehrávku benátské obrany potrestal Bohuslav Nowák, jenž prostřelil Brázdila – 0:3. Ve 30. minutě byl v zajímavé příležitosti Nezbeda, nicméně s jeho pokusem i následnou dorážkou si poradil domácí strážce svatyně. V čase 31:21 se poprvé radoval i středočeský celek. Střílenou přihrávku Martina Tondra si srazil jeden z hráčů Děčína za záda Petráska – 1:3.

Do třetí části vstoupili Grizzly ideálně díky vstřelené brance. Další nepřesnost v rozehrávce vystihl Tomáš Faigl, který ještě našel Tomáše Nezbedu a ten poslal puk do sítě – 1:4. Benátky vycítily naději díky využité přesilovce z kraje 46. minuty. Vyloučení Severočechů potrestal střelou mezi betony Jan Dvořák2:4. O necelé tři minuty nedopustil zadělání na drama Dominik Kučera, jenž proměnil přečíslení dva na jednoho – 2:5. O minutu později po Tůmově ráně zazvonila tyč za Brázdilem. V čase 54:54 se z využití přesilové hry radovali i Grizzly, David Tůma střílel z mezikruží a vymetl horní růžek brány – 2:6. Poslední slovo měly Benátky díky individuální akci Vojtěcha Havlase3:6. Ovšem i přes inkasovanou branku v závěru se Děčín mohl radovat z první venkovní výhry v přípravě.

HC Benátky nad Jizerou – HC Děčín 3:6 (0:2, 1:1, 2:3)

Branky a asistence:
32. Tondr, 46. Dvořák (Jankovský, Čížek), 59. Havlas (Hozák, Řepík) – 16. Nezbeda (Faigl, Brož), 18. Tůma (Bartoň), 26. Nowák, 43. Nezbeda (Faigl, Tůma), 48. Kučera (Černý, Jursa), 55. Tůma (Faigl, Brož)

Sestava Benátek:
Brázdil (Hradiský) – Němeček, Čížek, Kliment, Klodner, Kuna, Tondr – Řepík, Havlas, Hozák – Zumr, Šafránek, Jankovský – Martínek, Král, Kučera – Dvořák

Sestava Děčína:
Petrásek (Lavinger) – Brož, Bartoň, Zedek, Kučera, Tomšík, Kaltenböck, Hercík – Faigl, Nezbeda, Tůma – Černý, Jursa, Sýkora – Parshakov, Hruška, Smola – Nowák


Partneři

Více
Úvod