Zápasy - A-tým

GRIZZLY PO DLOUHÝCH 11 LETECH PORAZILI TÁBOR!

GRIZZLY PO DLOUHÝCH 11 LETECH PORAZILI TÁBOR!

27. 1. 2024 REPORTÁŽ

Tohle vítězství je velmi cenné! Medvědi po dlouhých 11 letech porazili jihočeský Tábor a na domácí půdě vyhráli pošesté v řadě. Utkání se pro Děčínské vyvíjelo ideálně a do poloviny zápasu si vytvořili vedení 3:0. Kohouti dokázali zareagovat, nicméně jejich dva góly v konečném zúčtovaní k bodům nevedly. Děčínskou družinu táhl skvělý brankář Lukáš Lavinger, jenž po návratu z marodky navázal na poslední odchytaný mač proti Příbrami, ve kterém rovněž zazářil.

Hned v první minutě získal v útočném pásmu puk David Černý a okamžitě vyslal na Matěje Žajdlíka nebezpečnou střelu, nicméně gólman si poradil. Ve čtvrté minutě se proháčkoval dopředu Pavel Tomšík a následným švihem z dobré pozice zamířil těsně nad. V šesté minutě měl velkou šanci Tomáš Faigl, který byl na pravém kruhu zcela osamocený, jenomže brankář předvedl dobrý zákrok. Mrzet to děčínského kapitána nemuselo, protože v čase 7:46 otevřel skóre zápasu. Střela Tomáše Nezbedy se odrazila od zadního mantinelu přímo na hůl Tomáše Faigla a ten nekompromisně zakončil – 1:0. V čase 12:24 Medvědi zdvojnásobili své vedení při dvojnásobné přesilovce. Střelecký pokus Davida Tůmy vyrazil gólman přímo do míst, kde stál Jan Smola, jenž z dorážky uklidil kotouč do sítě – 2:0.

Od prvních minut druhé části se hosté často usazovali v útočném pásmu a Lukáš Lavinger musel být několikrát ve střehu. Jako blesk z čistého nebe přišel v čase 29:19 třetí gól Děčína. Jan Tůma nabral rychlost, dostal se zprava do blízkosti brány, a ještě našel dobře najetého Aleše Macka, který z první prostřelil gólmana – 3:0. Ve 34. minutě nebyl daleko od skórování Pavel Tomšík, kterého našel u vzdálené tyče Daniel Jouza, nicméně Žajdlík se stačil včas přesunout. V čase 34:49 se poprvé radovali Kohouti, Jakub Matušík byl ve správný čas na správném místě a dorazil za brankovou čáru střelu Ondřeje Šulka – 3:1. Ve 37. minutě pálil nebezpečně mezi kruhy Jiří Severa, ale proti němu vytasil beton skvělý Lavinger.

Táborští v čase 47:19 zadělali na drama, Rudolf Huna dorazil před Lavingerem bombu Jiřího Říhy a snížil na rozdíl jednoho gólu – 3:2. Medvědi potom výborně bránili a když už Kohouti měli větší příležitost, tak pokaždé zakročil výborně chytající Lukáš Lavinger. Hosté se k závěrečnému tlaku díky svému vyloučení ani nedostali, a tak Grizzly mohli slavit velmi cenný skalp favorita.

HC Děčín – HC Tábor 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Branky a asistence: 8. Faigl (Nezbeda, Jouza), 13. Smola (D. Tůma, Faigl), 30. Macek (J. Tůma, Jursa) – 35. Matušík (Šulek, Seidl), 48. Huna (Říha, Plášil)

Sestava Děčína:
Lavinger (Horák) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Tomšík, Loukota, Kaltenböck, Petrásek – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Smola, Černý, Jouza – Macek, J. Tůma, Jursa – Parshakov, Chovanec

Sestava Tábora:
Žajdlík (Gába) – Říha, Plášil, Suchánek (A), Jáchym, K. Černý, Hubata, Ondřej – Severa, Milfait, Krliš – Seidl (C), Matušík (A), Šulek – Huna, Zadražil, Dančišin – L. Prášek, Zíb, Nevšímal – J. Duda

Ohlas trenéra Michala Oliveriuse:
„Jsme rádi, že po dvou zápasech venku, ve kterých se nám výsledkově ani výkonnostně nedařilo, jak bychom si představovali, jsme vyhráli. Kluci včera předvedli skvělý týmový a bojovný výkon a ukázali, že když hrají to, co mají, tak jsme schopni držet krok i s takovým týmem jako je Tábor, bodovat s ním a vyhrát za tři body. Za to jsme nesmírně rádi. Kabina ukázala, že má sílu a charakter, což víme, ale ukázalo se to na ledě, kde jsme byli důstojným soupeřem. Měli jsme dobrý vstup do utkání a hned od prvního střídání jsme si vytvářeli dobrým napadáním a dobrým pohybem gólové příležitosti. Škoda, že jsme ze začátku neproměnili nějaké šance, ale zase musíme vzít v potaz to, že jsme hráli proti silnému aspirantovi na postup. Zaplaťpánbůh, že nám v první třetině napadaly dva góly, díky kterým jsme se trošku uklidnili. Druhá třetina se nám nepovedla i z toho důvodu, že Tábor po první třetině přidal a v té druhé nás zatlačil. My jsme hráli pasivně, trošku jsme čekali, co bude, ale paradoxně po deseti minutách, kdy jsme toho moc neměli, se nám povedla jedna akce a kluci navýšili náskok. Pak jsme však inkasovali. V kabině jsme se uklidnili a řekli si k tomu něco. I když dal Tábor ve třetí části kontaktní gól na 3:2, tak jsme zápas ubojovali a náskok jsme dokázali udržet. Velká pochvala pro celý tým, nesmím zapomenout na Lávu (Lukáš Lavinger), který se vracel po zranění a chytal fantasticky. Teď si užijeme po vyhraném zápase super víkend, orazíme si a v pondělí se budeme chystat na středeční derby s Ústím, kde bychom chtěli potvrdit body s Táborem.“


Partneři

Více
Úvod