Rozhovory

„GÓLMANOVI JSME TO ULEHČILI A SITUACE PŘEHRÁVALI,“ UVĚDOMUJE SI JAN ZEDEK

„GÓLMANOVI JSME TO ULEHČILI A SITUACE PŘEHRÁVALI,“ UVĚDOMUJE SI JAN ZEDEK

12. 2. 2024 Rozhovor s Janem Zedkem

Byl jediný, kdo dokázal překonat gólmana Příbrami. Branka Jana Zedka znamenala snížení na 1:2 a dala děčínskému týmu naději ještě zabojovat a dorovnat gólový rozdíl. Medvědům se však i přes závěrečný tlak vyrovnat nepovedlo, a navíc při hře bez brankáře inkasovali. Dvaadvacetiletý bek v rozhovoru uvedl, proč se Grizzly nemohli prosadit a také pověděl, co bude potřeba k tomu, aby Děčín uspěl ve středečním zápase s Vrchlabím.

Příbram byla hratelná, je velká škoda, že jste proti ní nějaké body neurvali?
Je to velká škoda, bohužel na jeden gól se málokdy vyhraje. Sobotní utkání bylo určitě hratelné.

Od prvních minut jste hráli aktivně, nicméně po úvodním gólu Příbrami tlak opadl. Zmrazila vás ta branka?
Řekl bych, že po zbytek první třetiny možná trochu ano, ale od druhé třetiny jsme si zase dokázali tlak vytvořit, jenže nebyli jsme efektivní v zakončení.

Tobě se povedlo skórovat, nicméně byl jsi jediný, kdo našel recept na gólmana. Bylo to hlavně díky jeho výkonu nebo spíš, že jste si koncovku zbytečně komplikovali?
Gólman podal určitě slušný výkon, ale podle mě jsme mu to dost ulehčili a situace přehrávali. Myslím, že chyběly góly z dorážek a z důrazu na brankovišti. Nejde všechno hrát pouze do prázdné branky.

Po snížení jste stupňovali tlak, ale vyrovnání nepřišlo. Co myslíš, že chybělo ke gólu?
Ve vyrovnání jsem věřil, byli jsme na koni, ale dle mého názoru chyběl nějaký ten špinavý gól z brankoviště, který bychom tam, jak se říká, domlátili.

Ve středu jedete do Vrchlabí, kde vás čeká duel, který může směrem k play-off hodně napovědět. Jak se tam prosadit a uspět?
Bude to určitě strašně těžké utkání, musíme začít více střílet a tlačit se do brány. Pak věřím, že budeme efektivnější a budeme bodovat.

Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod