Preview

MEDVĚDI SI ZPESTŘÍ VALENTÝNA SOUBOJEM O DŮLEŽITÉ BODY

MEDVĚDI SI ZPESTŘÍ VALENTÝNA SOUBOJEM O DŮLEŽITÉ BODY

13. 2. 2024 PREVIEW

Hokej nespí ani o svátku všech zamilovaných. Grizzly si den svatého Valentýna zpestří dalším soubojem o důležité body. Tentokrát se vydají do Krkonoš, kde je kromě zimy čeká i těžký protivník a velký soupeř v boji o první pětku. Zítřejší zápas proti Vrchlabí může směrem k play-off hodně napovědět, ale taky i pěkně zdramatizovat výchozí postavení. Potěší děčínští hokejisté své fanoušky a přivezou jim dárek v podobě získaných bodů? Středeční mač startuje v 18 hodin.

Sedmizápasová domácí neporazitelnost skončila
V minulém kole se nadstavbová část přehoupla do své druhé poloviny. Grizzly v domácím prostředí vyzvali třetí Příbram a hned od úvodních minut začali aktivně. Jenže byl to hostující celek, který se dostal do vedení. Po bezbrankové druhé části se v té třetí opět prosadil Baník, na což se domácím povedlo zareagovat a snížit. Děčín stupňoval tlak, avšak kýžený gól, který by znamenal vyrovnání, už nepřidal. Medvědi po sedmi domácích výhrách padli a to 1:3.

HC Děčín – HC Příbram 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Branky a asistence: 53. Zedek (Smola, Macek) – 13. Duchan (Josefus, Pinkas), 44. L. Bednařík (Chlouba), 60. Gengel (Josefus)

Sestava Děčína:
Lavinger (Horák) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Tomšík, Kaltenböck, Petrásek – D. Tůma, Nezbeda, Faigl – Smola, J. Tůma, Macek – Nowák, Parshakov, Chovanec


Vrchlabí zastavilo sérii porážek
Během předchozích osmi zápasů zapsali hokejisté Vrchlabí hned 7 porážek, z toho čtyři v řadě. S cílem utnout tuto nelichotivou sérii šli do utkání proti favoritovi z Tábora a díky gólu začali lépe, nicméně v první třetině zařídil vyrovnání jihočeský Duda. Domácí pokračovali v plánu a vytvořili si dokonce dvojnásobný náskok. Na to dokázali Kohouti zareagovat až v závěru pouze kontaktní brankou, takže Stadion své vedení udržel a mohl slavit zisk tří bodů.

HC Stadion Vrchlabí – HC Tábor 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky a asistence: 11. Šlaicher (Cerman, P. Fiala), 25. Kozák (Bendík), 46. Bendík (Kozák, Abraham) – 16. J. Duda (Jáchym, Suchánek), 59. Severa (Zadražil, Seidl)

Sestava Vrchlabí:
Červinka (Holubec) – Abraham, D. Sýkora, P. Fiala, Bendík (A), Kynčl, Hladík, Kaštánek, Boukal – Jirků, P. Urban (C), D. Chalupa – Šlaicher, T. Bláha (A), Cerman – Moník, Chrtek, Tatar – Perička, Kozák, Ji. Jakubec


Čtyřgólové představení Jana Smoly
První vzájemné utkání v rámci nadstavby už za sebou oba celky mají. Diváci na děčínském zimním stadionu viděli dohromady 12 branek. Startovací čára vyzněla lépe pro domácí, kteří si vytvořili dvoubrankový náskok. Jenže Vrchlabí dokázalo do konce druhého dějství vyrovnat. O osudu zápasu rozhodovala poslední třetina, ve které Medvědi trestali častá vyloučení hostů a díky čtyřem zásahům Jana Smoly vyhráli 8:4.

HC Děčín – HC Stadion Vrchlabí 8:4 (1:0, 1:2, 6:2)
Branky a asistence: 16. J. Tůma (Smola, Faigl), 27. Jouza (D. Tůma, Faigl), 49. Smola (Charvát, Jursa), 53. Smola (J. Tůma, Faigl), 54. Bartoň (Faigl, Smola), 56. Smola, 59. Smola (Jursa), 60. Charvát (Jursa, Parshakov) – 28. T. Bláha (Tatar, Moník), 40. P. Urban (Kastner, Chrtek), 57. Kastner (P. Urban, D. Sýkora), 58. Tatar (T. Bláha, Abraham)

Sestava Děčína:
Horák (Skokan) – Brož (A), Bartoň, Loukota, Charvát, Starý, Hercík – D. Tůma (A), Faigl (C), Jouza – Smola, J. Tůma, Jursa – Parshakov, Hruška, Chovanec – Nowák

Sestava Vrchlabí:
Vacek (Červinka) – D. Sýkora, Abraham, Boukal, Bendík (A), Kynčl, Kaštánek, Hladík, P. Fiala – Chrtek, Kastner, Šlaicher – Krsek, P. Urban (C), D. Chalupa – Moník, T. Bláha (A), Tatar – Jirků, Kozák

Srovnání týmů


Partneři

Více
Úvod