Rozhovory

„ROZHODLY NAŠE INDIVIDUÁLNÍ CHYBY,“ MÁ JASNO KAPITÁN TOMÁŠ FAIGL

„ROZHODLY NAŠE INDIVIDUÁLNÍ CHYBY,“ MÁ JASNO KAPITÁN TOMÁŠ FAIGL

15. 2. 2024 Rozhovor s Tomášem Faiglem

Skvělý a aktivní úvod proti Vrchlabí pomohl Medvědům k vytvoření si dvoubrankového vedení. V obou gólech měl prsty Tomáš Faigl, jenž se po včerejšku posunul do čela týmové produktivity a upevnil si pozici nejlepšího nahrávače celé 2. ligy. Bohužel povedený začátek Děčínu body nepřinesl, jelikož domácí celek navázal na kontaktní branku z první třetiny a v poslední části předvedl obrat. Děčínský kapitán, který v probíhající sezóně nasbíral už 57 bodů (10+47), v rozhovoru zmínil hlavní důvody porážky.

Co rozhodovalo ve včerejším souboji se sousedem v tabulce?
Včerejší zápas rozhodly naše individuální chyby. Za stavu 2:1 pro nás jsme měli několik přečíslení, které jsme vyřešili špatně, Vrchlabí se dostalo do dvou samostatných úniků a oba proměnilo. Kdybychom za stavu 2:1 proměnili aspoň jednu šanci, tak by to vypadalo jinak, ale na kdyby se nehraje.

Dlouho jste vedli díky povedené první třetině a rychlému nástupu do zápasu, nicméně v poslední části předvedlo Vrchlabí obrat, co za tím stálo?
Nemůžeme jít do třetí třetiny za stavu 2:1 pro nás s tím, že budeme útočit, navíc proti týmu jako je Vrchlabí, které ihned otáčí hru dopředu. Dostali jsme brzký gól a ten nás srazil.

V zápase jste měli sedm dvouminutových trestů, stála hra v oslabeních hodně sil, které pak možná chyběly ve třetí třetině?
Stojí to síly, na oslabení chodí dva, maximálně tři speciální týmy a když se to pak sejde několikrát za sebou, tak je to znát.

S Vrchlabím jsou zápasy často plné emocí, čím to je?
Zbývá posledních pár zápasů do konce nadstavby a hraje se o každý bod. Proto ty zápasy bývají a jsou vyhrocenější. Taky záleží na tom, jaký metr nastaví rozhodčí, ale myslím si, že zbývající zápasy nebudou jiný.

V zápase jsi zapsal dvě asistence, díky nimž ses posunul do čela týmové produktivity, na třetí místo produktivity skupiny Západ a upevnil sis pozici nejlepšího nahrávače vůbec celé druhé ligy. Vnímáš tyhle statistiky a sleduješ je?
Občas to na mě vyskočí na internetu, ale pro mě je důležitější týmový výsledek a předvedená hra.

Nadstavba vrcholí a postup přímo do play-off máte stále ve svých rukách. Díváte se na tabulku a spekulujete, na koho byste mohli narazit?
Do konce je ještě pět zápasů a o spekulování se nebavíme. Chceme jít do každého zápasu s tím, že se popereme o nejlepší výsledek a o body do tabulky, ve které si chceme před play-off udělat co nejlepší možné umístění.

Děkujeme za rozhovor


Následující článek

Partneři

Více
Úvod