Preview

MEDVĚDY ČEKÁ TĚŽKÝ VÝJEZD DO TÁBORA

MEDVĚDY ČEKÁ TĚŽKÝ VÝJEZD DO TÁBORA

16. 2. 2024 PREVIEW

Posledních pět zápasů zbývá Medvědům odehrát v nadstavbové části. První dílek ukrojí už zítra, kdy je čeká dlouhá cesta na jih Čech, aby od 18 hodin změřili síly s druhým Táborem. V posledním souboji se povedlo hokejistům Děčína utnout nepříznivou sérii a Jihočechy porazili po dlouhých jedenácti letech. V sobotu se však bude psát nový příběh a Grizzly na půdě jednoho z aspirantů na postup nečeká vůbec nic jednoduchého.

Dvoubrankové vedení Medvědům nestačilo
Skvělý start do utkání měli hokejisté Děčína na půdě vrchlabského mužstva a po sedmi minutách vedli už 2:0. Jenže na svou kontaktní branku z první třetiny navázal HC Stadion v poslední části, kdy předvedl obrat ve skóre. Medvědi dopláceli na častá vyloučení, kvůli kterým jim v závěru docházely síly a v Krkonoších nakonec zapsali porážku 2:4.

HC Stadion Vrchlabí – HC Děčín 4:2 (1:2, 0:0, 3:0)
Branky a asistence: 9. Cerman (Kozák), 43. Chrtek (Tatar, Kynčl), 49. Abraham (P. Urban, Tatar), 60. P. Urban (D. Chalupa) – 1. Brož (T. Nezbeda, Faigl), 7. D. Tůma (Brož, Faigl)

Sestava Děčína:
Horák (Lavinger) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Petrásek, Kaltenböck, Loukota – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Smola, J. Tůma, Macek – Nowák, Parshakov, Tomšík


Souboj prvního s druhým pro Tábor
Šlágrem minulého kola byl rozhodně souboj prvních dvou celků tabulky. Tábor hostil Piráty a opět potvrdil, že letos na svého konkurenta v boji o postup umí. Domácí šli do vedení hned ve druhé minutě, nicméně na další branky si diváci museli počkat až do druhé poloviny zápasu. Po vyrovnání Chomutova se Kohoutům povedlo odskočit dokonce na 4:1 a v konečném zúčtování tento náskok k výhře stačil, jelikož se hostům povedlo jen kosmeticky upravit výsledek.

HC Tábor – Piráti Chomutov 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky a asistence: 2. Hubata (Milfait), 38. Seidl (Zadražil, Suchánek), 40. Krliš (Zíb), 42. Dančišin (Severa, Milfait) - 36. Eret (T. Svoboda), 46. Hübl (Kadeřávek, T. Svoboda)

Sestava Tábora:
Žajdlík (Dvořák) – Plášil, Říha, Jáchym, Suchánek, Hajič, Hubata, Gajdolín – Krliš, Matušík, Zeman – Dančišin, Milfait, Severa – Seidl, Zadražil, Huna – Šulek, Zíb, Duda – Nevšímal


Výhra Děčína po jedenácti letech
Dlouhých jedenáct let si museli počkat fanoušci Děčína na výhru svého týmu nad Táborem. Grizzly si díky skvělé první třicetiminutovce vytvořili tříbrankový náskok. Jihočeský soupeř potom začal stahovat manko, ale vyrovnat se mu už nepovedlo. Medvědi po letošních porážkách s Kohouty 0:4 a 3:8 zapsali výhru 3:2.

HC Děčín – HC Tábor 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Branky a asistence: 8. Faigl (Nezbeda, Jouza), 13. Smola (D. Tůma, Faigl), 30. Macek (J. Tůma, Jursa) – 35. Matušík (Šulek, Seidl), 48. Huna (Říha, Plášil)

Sestava Děčína:
Lavinger (Horák) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Tomšík, Loukota, Kaltenböck, Petrásek – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Smola, Černý, Jouza – Macek, J. Tůma, Jursa – Parshakov, Chovanec

Sestava Tábora:
Žajdlík (Gába) – Říha, Plášil, Suchánek (A), Jáchym, K. Černý, Hubata, Ondřej – Severa, Milfait, Krliš – Seidl (C), Matušík (A), Šulek – Huna, Zadražil, Dančišin – L. Prášek, Zíb, Nevšímal – J. Duda

Srovnání týmů


Partneři

Více
Úvod