Zápasy - A-tým

TÁBOR JASNĚ OPANOVAL DUEL S MEDVĚDY

TÁBOR JASNĚ OPANOVAL DUEL S MEDVĚDY

18. 2. 2024 REPORTÁŽ

Na sobotní výjezd do Tábora nebudou děčínští hokejisté vzpomínat nejlépe. I když se na půdě favorizovaného celku zásluhou Tomáše Nezbedy dostali na chvíli do vedení a první třetinu hráli s Kohouty nerozhodně, když statečně odolávali jejich náporu, nakonec si z jihu Čech odvezli vysokou porážku 1:8. Medvědi před posledními čtyřmi koly zůstávají v tabulce na pátém místě se čtyřbodovým náskokem na Vrchlabí.

Děčín přečkal úvodní nápor domácích a v čase 5:18 otevřel skóre. Vladimír Brož zpoza brány nabil Tomáši Nezbedovi a ten zblízka překonal Davida Gábu - 0:1. Za minutu bylo vyrovnáno. Ondřej Šulek napálil puk z úhlu na bránu a jeho tvrdý projektil skončil v síti - 1:1. V 11. minutě střílel nebezpečně z hranice kruhu táborský Radek Seidl, avšak Adam Horák vytáhl svou lapačku a zlikvidoval tuto možnost. V 16. minutě tečoval střílenou přihrávku Jan Nevšímal a kotouč jen lízl vnější tyč. Za chvíli zahrozil Rudolf Huna, když usměrnil nabídku svého spoluhráče, ale gólman byl připraven. Ten samý hráč o pár sekund později minul přihrávku, nicméně i tak se domácí dostali k zakončení, jenže Tomáše Hubatu vychytal fantasticky Horák.

V čase 23:56 přišel obrat ve skóre. Hned po vhazování se zmocnil puku Miloslav Jáchym a táhlým švihem nedal Horákovi šanci - 2:1. Ve 29. minutě měli velkou možnost Medvědi, když David Černý našel před bránou Nikolaje Parshakova, ovšem jeho zakončení skončilo na Gábovi. V čase 29:50 se povedlo Kohoutům odskočit o dva góly. Tomáš Hubata se z obranného pásma dostal až před Horáka, jehož překonal střelou mezi betony - 3:1. O chvíli později mohl snížit David Černý, ale jeho rána z mezikruží šla těsně vedle. V čase 32:25 se Táborští radovali počtvrté, Rudolf Huna projel mezi obránci a svůj únik zakončil gólem - 4:1. Ve 36. minutě se vyznamenal vystřídavší Lukáš Lavinger, jenž vychytal nájezd Jiřího Severy. Tu samou příležitost měl po chvilce i Tomáš Nezbeda, jenže děčínskému útočníku se nepovedlo potrestat chybu Tábora.

Ve 44. minutě si najel mezi kruhy Aleš Macek a vystřelil, nicméně Gába stačil zasáhnout. V čase 48:59 domácí navýšili svůj náskok. Jan Duda přesným pasem našel přijíždějícího Milana Dančišina, který usměrnil puk do brány - 5:1. O minuty a půl později využil přesilovku Jakub Matušík, když dorazil za záda Lavingera ránu Miloslava Jáchyma - 6:1. V čase 52:07 zakončil nadvakrát pohlednou kombinaci Radek Seidl - 7:1. V čase 58:20 dal definitivní podobu skóre Tomáš Hubata, jenž si sjel na střed a přesným švihem rozvlnil síť za Lavingerem - 8:1.

HC Tábor – HC Děčín 8:1 (1:1, 3:0, 4:0)
Branky a asistence: 7. Šulek (Suchánek), 24. Jáchym (Šulek), 30. Hubata (Šulek, Hajič), 33. Huna (Zadražil, Seidl), 49. Dančišin (J. Duda, Plášil), 51. Matušík (Jáchym, Huna), 53. Seidl (Hajič, Zadražil), 59. Hubata (Matušík) – 6. Nezbeda (Brož)

Sestava Vrchlabí:
Gába (Žajdlík) – Říha, Plášil, Jáchym, Suchánek (A), Hajič, Hubata, Gajdolín – Zeman, Matušík (A), Krliš – Seidl (C), Zadražil, Huna – Severa, Milfait, Dančišin – Nevšímal, Zíb, Šulek – J. Duda

Sestava Děčína:
Horák (od 33. Lavinger) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Tomšík, Loukota, Petrásek – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Smola, J. Tůma, Macek – Nowák, Černý, Chovanec – Parshakov

Ohlas trenéra Davida Švagrovského:
„Utkání se mi hodnotí strašně těžko, protože výsledek je pro nás hodně krutý. S Táborem jsme drželi krok v podstatě jenom tu první třetinu, od té druhé soupeř hodně přidal, zatlačil nás do defenzivy a k ničemu nás nepustil. Musíme uznat kvalitu a sílu soupeře, který opravdu ukázal, že patří do absolutní špičky téhle ligy a zaslouženě vyhrál. Teď se musíme soustředit hlavně na ty nadcházející utkání, dnešek hodit za hlavu, koukat jen na sebe a udělat maximum pro to, abychom si v těch závěrečných zápasech vytvořili co nejlepší pozici do play-off. Jedeme dál.“


Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod