Klub

MEDVĚDICE ZAPSALY CENNOU VÝHRU NAD KARLOVÝMI VARY

MEDVĚDICE ZAPSALY CENNOU VÝHRU NAD KARLOVÝMI VARY

19. 2. 2024 REPORTÁŽ

V sobotu na svém ledě přivítaly děčínské hokejistky tým karlovarských Dračic. Ty do Děčína nepřijely v silné sestavě, a tak Medvědice zavětřily šanci. Drobné zpoždění rozhodčích asi vyvedlo z koncentrace oba týmy, protože hned v první minutě padly dvě branky. První do sítě domácích, které hned v dalším střídání oplatily díky Ajchlerové po přihrávce Žilkové. V 7. minutě se do branky hostí šťastně dostal puk po nahození Kroftové. Přesilovku po faulu Pátkové děčínské hráčky využít nedokázaly, takže do šaten se šlo za stavu 2:1.

Druhá třetina přinesla Dračicím vyrovnání. Medvědice ubránily přesilovku po faulu Albrechtové, ale těsně po jejím návratu vystihla Králová přihrávku domácích a po samostatné akci skórovala.

Ve třetí části zápasu trenér Martin pozměnil útočné formace, což hru domácích ještě oživilo. Bohužel, než se podařilo znovu obrátit vývoj zápasu ve prospěch Děčína, došlo ke zranění Kohlmistrové, která už nedohrála, a muselo se se sestavou míchat znovu. Skóre zápasu se ale už nezměnilo, a tak došlo na prodloužení. V něm hostující hráčky dvakrát faulovaly. Přesilovka 5 na 3 sice zůstala nevyužita, ale 7 vteřin před koncem propálila v početní výhodě brankářku hostí střelou z dálky Kunstová a Medvědice se mohly radovat ze zisku cenných 2 bodů, díky jimž přeskočily v tabulce pražskou Kobru a odpoutaly se tak z posledního místa.

HC Děčín - HC Energie Karlovy Vary 3:2pp (2:1, 0:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Ajchlerová (Žilková), 7. Kroftová, 65. Kunstová (Ajchlerová) – 1. Pátková (Záhorová), 25. Králová

Sestava Děčína:
Baumová - Kunstová, Aulická; Gebauer, Kroftová; Vobořilová, Mareschová - Flégrová, Zavadilová, Kohlmistrová; Žilková, Albrechtová, Ajchlerová; T. Klabanová, Hnídková, Timoftejová; A. Klabanová

Sestava K. Varů:
M. Riedlová — M. Klímová, M. Zavřelová, J. Králová, A. Ledvinková, K. Pátková — J. Záhorová, K. Velinská, T. Třešňáková, B. Prágrová, N. Molnárová, E. Mochesová, T. Kostrounová


Partneři

Více
Úvod