Rozhovory

„HOKEJKY JSEM BĚHEM TĚCH DEVÍTI ZÁPASŮ MĚNIL ČASTO,“ USMÍVÁ SE PO GÓLOVÉM PŮSTU TOMÁŠ NEZBEDA

„HOKEJKY JSEM BĚHEM TĚCH DEVÍTI ZÁPASŮ MĚNIL ČASTO,“ USMÍVÁ SE PO GÓLOVÉM PŮSTU TOMÁŠ NEZBEDA

23. 2. 2024 Rozhovor s Tomášem Nezbedou

Medvědi potřetí v sezóně nedosáhli na body s neoblíbeným soupeřem z Letňan. I když po gólové přestřelce s pražským celkem drželi krok, nakonec z toho byla čtvrtá porážka v řadě. Nejvíce branek padlo ve druhé třetině, kdy se Děčínu povedlo vyrovnat zásluhou Tomáše Nezbedy. Děčínský útočník a druhý nejproduktivnější hráč skupiny Západ, po gólově sušším období opět najel na střeleckou vlnu, když navázal na trefu z Tábora. Jak se ohlíží za svým brankovým půstem a co řekl k závěrečné fázi sezóny?

V zápase s Letňany byla k vidění gólová přestřelka, ze které jste nakonec odešli poraženi, co bylo hlavním důvodem domácí ztráty?
Určitě vstup do zápasu. Prvních sedm minut jsme zaspali a pustili jsme je do dvoubrankového vedení. Pak už jsme hru pomalu dorovnávali a překláněli na svou stranu, ale bohužel za stavu 4:5 jsme nebyli schopni srovnat, soupeř pak odskočil a udržel si to.

Co myslíš, že po vyrovnání chybělo, abyste zápas otočili?
Za stavu 4:5 jsme šance měli, bohužel ve třetí třetině přišla nějaká oslabení a potom to Letňany už uzavřely a k ničemu nás nepustily. Takže určitě koncovka a důraz. Zase jsme od nich dostali góly z předbrankového prostoru. Hraje se takový ten play-off hokej a my se v tom musíme zlepšit a přidat k tomu ještě něco víc.

Tobě se povedlo skórovat podruhé za sebou, nicméně předtím jsi měl gólový půst devíti zápasů. Cítíš úlevu, že jsi to prolomil?
To nebyl půst, ale spíš krize (smích). Jsem rád, že už to tam spadlo, ale teďka je důležitý, abychom se zase vrátili do pohody a na vítěznou vlnu.

Musel jsi pro to něco změnit, upravit, vyměnit hokejku?
Hokejky jsem během těch devíti zápasů měnil často (smích), ale jinak jsem asi nic jiného neměnil. Tam už je to prostě o hlavě a až to přijde, tak to přijde. Člověk s tím moc neudělá.

Středeční porážka byla čtvrtou v řadě, což je pro vás v letošní sezóně něco nového, většinou ty šňůry byly vítězné, jak tohle vnímáš?
Vidím to tak, že každý tým si během sezóny musí projít nějakým tím horším obdobím, nám to holt přišlo takhle blbě. Prohráli jsme čtyřikrát v řadě, to se samozřejmě může stát, nadstavba je těžká, ale teď je nejdůležitější se z toho co nejrychleji dostat a co nejlépe se připravit na play-off. Jít do něj z co nejlepšího místa a s čistou hlavou, protože tam začne, dá se říct, nová část sezóny a bude důležité, abychom byli v herní pohodě.

Děkujeme za rozhovor


Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod