Mládež

STŘÍBRNÝ TURNAJ WINTER CLASSIC V POVRLECH

STŘÍBRNÝ TURNAJ WINTER CLASSIC V POVRLECH

22. 2. 2024 Stříbrné medaile pro děčínské hokejisty

Dne 17.2.2024 byl klub HC Děčín v kategorii ročníku 2016 a mladší přizván k účasti na turnaj – Winter Classic Povrly 2024, pořádaný klubem HC Slovan Ústečtí Lvi a konaný na otevřeném kluzišti v Povrlech.

Zápasy byly vedeny ve formátu minihokeje na polovinu hřiště v počtu 4+1. HC Děčín dorazil celkem s dvanácti hráči plus s brankářem. Družstvo bylo téměř z poloviny doplněné mladším ročníkem dětí 1. třídy. Hrálo se každý s každým 2x20 minut a každá polovina se čítala jako samostatný zápas.

V prvním dvoj-zápase proti Ústeckým Lvům nedali chlapci soupeři příliš prostoru a v úvodu si zajistili rychlé vedení, které udrželi až do konce utkání. Ve druhé dvacetiminutovce se pod taktovkou Děčína tempo hry nezměnilo a mladí Medvědi vybojovali další dva cenné body.

Naopak druhý dvoj-zápas proti modrému týmu Ústeckých Lvů byl o poznání složitější a v první polovině sebral body oponent. Chlapci Děčína ve druhé polovině, vyburcováni touhou po dobrém umístění, skóre otočili a cenné body si připsali naopak oni. Všechny čtyři dvacetiminutovky byly podpořeny stabilním výkonem brankáře Nácara.

Poslední dvoj-utkání prověřilo Děčínské po fyzické i duševní stránce, neboť nastupovali proti neporaženým Bílým Tygrům z Liberce, kteří potvrdili svou herní převahu a Medvědi, již znaveni náročnými zápasy, tomuto celku podlehli s velkým rozdílem.

Hokejisté druhé třídy, doplněni o hráče z třídy první, ovšem i v takto náročném turnaji, kde nebyl čas na odpočinek, uzmuli nádherné druhé místo a stříbrné medaile!

Děkujeme za reprezentaci klubu a za podání skvělých výkonů hráčům:
Nácar (Brankář), Kadora, Kalaš, Libich, Luka, Drobúl, Tomášek, Běhounek, Vlach M., Vlach J., Šlambora, Jehlička, Mojcher

Dále děkujeme p. V. Drahorádovi a klubu HC Ústečtí Lvi ve spolupráci s Krajskou zdravotní za organizaci a pořádání turnaje.


Partneři

Více
Úvod