Preview

GRIZZLY POKRAČUJÍ NA DOMÁCÍ PŮDĚ, KDE VYZVOU V KRAJSKÉM DERBY PIRÁTY

GRIZZLY POKRAČUJÍ NA DOMÁCÍ PŮDĚ, KDE VYZVOU V KRAJSKÉM DERBY PIRÁTY

23. 2. 2024 PREVIEW

S jistotou postupu do osmifinále play-off vstoupí Grizzly do závěrečných třech duelů. Nepůjde však jen tak o ledajaká střetnutí, protože děčínský tým čekají hned tři krajská derby. První z nich je na programu v sobotu, kdy na děčínský led dorazí Piráti. Medvědi chtějí přetrhnout čtyřzápasovou šnůru porážek, Chomutov zase vylepšit bilanci posledních tří utkání, ve kterých dvakrát prohrál. Je jasné, že hlad po vítězství bude u obou celků velký. Severočeská bitva startuje v netradičním čase – 15:00! Dorazte fandit a o druhé přestávce si můžete zasoutěžit o podepsaný dres Vladimíra Brože.

Gólová přestřelka pro Letňany
V minulém kole přivítali Medvědi svého neoblíbeného soupeře z Letňan a byli to právě hosté, kdo lépe vstoupili do zápasu. Grizzly na dvě úvodní branky Letců stačili zareagovat snížením. V prostřední části se spustila gólová přestřelka, díky které domácí na chvíli srovnali výsledkově krok. Jenže pražský celek si dokázal vzít vedení zpět, a to už nepustil, což pro Děčín znamenalo čtvrtou porážku v řadě.

HC Děčín – HC Letci Letňany 4:6 (2:1, 3:3, 0:1)
Branky a asistence: 8. J. Tůma (Zedek), 25. Smola (Zedek), 30. Smola (Parshakov), 31. Nezbeda (Faigl, D. Tůma) – 5. Š. Turek (Mrňa), 6. Pšenička (Mácha), 24. Š. Turek (Labuzík), 27. Mrňa (L. Chalupa, Labuzík), 35. Poppel (Z. Fiala, Korčák), 58. Pšenička (Poppel, L. Chalupa)

Sestava Děčína:
Lavinger (Horák) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Tomšík, Petrásek, Kaltenböck – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Smola, J. Tůma, Macek – Černý, Jursa, Parshakov – Nowák, Chovanec


Piráty zradila koncovka
Chomutov čekala před play-off zatěžkávací zkouška v podobě výjezdu do Příbrami. Na neoblíbené půdě doplatili Piráti na neproměňování šancí, s čímž naopak neměli problém domácí a díky druhé třetině si vypracovali dvoubrankový náskok. Celek z Podkrušnohoří v třetí části stačil pouze snížit, ale víc nedokázal. Situace v prvních patrech tabulky se tak trochu zamotává, neboť Baník díky výhře stáhl manko na první Chomutov na 5 bodů.

HC Příbram – Piráti Chomutov 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a asistence: 29. P. Svoboda (Josefus), 35. Rajgl (P. Svoboda, Josefus) – 42. Eret (J. Svoboda, Hübl)

Sestava Pirátů:
Altrichter – Březák, Kadeřávek, Ulrych, Eliáš, Havel, Záruba, Seemann, Váchal – Zajíček, Hübl, Tůma – Stehlík, Eret, J. Svoboda – Putz, T. Svoboda, Kostourek – Chrpa, Koblížek, Mála


V Chomutově bez opor a za nula
S oslabenou sestavou zavítali v posledním měření sil Grizzly na led Pirátů, kteří hned od prvních minut diktovali tempo hry, což vyústilo v jejich vedení 2:0. Medvědi si bez některých svých opor moc šancí nevypracovali a zbytek zápasu domácí celek zcela ovládl. V základní části si oba týmy body rozdělily, Chomutov bral v prvním zápase tři a Děčín v odvetě dva za výhru po nájezdech.

Piráti Chomutov – HC Děčín 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a asistence: 11. Eret (M. Tůma, T. Svoboda), 17. Novák (Zajíček, Kadeřávek), 26. Stehlík (Havel, Kostourek), 44. Zajíček (Hübl, Novák)

Sestava Pirátů:
Altrichter (Běhula) – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Ulrych, Záruba, Havel (A), Váchal, Seemann – Novák, Hübl (C), Zajíček – J. Svoboda, Eret, M. Tůma – Kostourek, T. Svoboda, Stehlík – Mála, Koblížek, Chrpa

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Petrásek, Kaltenböck, Starý – Smola, Nezbeda, Parshakov – Macek, J. Tůma, Jursa – Tomšík, Nowák, Chovanec

Srovnání týmů

Video-pozvánka



Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod