Rozhovory

„NEPROMĚŇUJEME ŠANCE A PAK NÁS TO STOJÍ BODY,“ MRZÍ JANA CHOVANCE

„NEPROMĚŇUJEME ŠANCE A PAK NÁS TO STOJÍ BODY,“ MRZÍ JANA CHOVANCE

26. 2. 2024 Rozhovor s Janem Chovancem

Aktivní úvod v utkání proti Pirátům přinesl Děčínským několik šancí, jenže ty zůstaly nevyužity. Toho favorit a aspirant na postup využil a byl tím, kdo začal dávat góly. Medvědi si v zápase nepomohli ani přesilovkami a v jedné z nich dokonce inkasovali. Jedinou početní výhodu využili až tři sekundy před koncem, ovšem už za rozhodnutého stavu. Ostatně tento problém trápí Děčín delší dobu, jak v rozhovoru zmínil Jan Chovanec. Děčínského útočníka mrzel zejména výsledek, který úplně neodpovídal samotné hře. Co bude důležité změnit ve středečním derby proti Ústí?

Podlehli jste jednomu z aspirantů na postup, potvrdili Piráti úlohu favorita?
Chomutov je zkušený tým, má ambice na postup, hraje za ně několik jmen, která se objevila v extralize, takže Piráti určitě potvrdili roli favorita. Myslím si ale, že jsme soupeři dlouhou dobu vzdorovali a bohužel ten výsledek trochu neodpovídá samotné hře. Kdybychom ze zápasu brali nějaké body, tak by byly zasloužené.

Když to vezmu od začátku, tak první třetina nebyla vůbec špatná, jediné, co chybělo, tak byly góly, je to tak?
Je to tak, neproměňujeme šance a pak nás to stojí body. Kdybychom v první třetině dali jeden, dva góly, šance jsme měli na to, tak se ten zápas vyvíjel jinak. Bohužel v posledních utkání na to doplácíme a musíme se na to zaměřit, abychom tyhle tutovky, hlavně v play-off, proměňovali.

Po dvou třetinách vedli Piráti o dvě branky, lámal se chleba v nástupu do té poslední, kdy soupeř krátce po sobě dvakrát skóroval?
Určitě to zápas rozhodlo. I když jsme se snažili s tím stavem něco udělat a měli jsme na to šance, tak ty dva slepený góly zkraje poslední třetiny rozhodly, bohužel.

Chomutov byl efektivnější v přesilovkách, byl v nich vidět rozdíl? Z osmi možných jste využili až tu poslední za rozhodnutého stavu.
Určitě ano. Bohužel, přesilovky nám nevycházejí delší dobu a je to jedno z témat, na které se musíme zaměřit v přípravě na play-off, musíme je naladit, aby nám to tam padalo.

Ve středu máte derby s Ústím, do kterého půjdete s jasným cílem vyhrát, co pro to udělat?
Musíme hrát se stejným nasazením jako jsme hráli teď proti Letňanům a Pirátům. Co se týče bruslení, tak si myslím, že jsme byli vyrovnaným soupeřem. Musíme se zaměřit na proměňování šancí, naladit přesilovky a od toho se můžeme odrazit k zisku bodů. Tímto bych chtěl pozvat fanoušky, aby přišli fandit a byli naším šestým hráčem. Budeme vás určitě potřebovat.

Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod