Preview

DĚČÍN SE DOČKÁ DALŠÍHO SEVEROČESKÉHO DERBY S ÚSTECKÝM SLOVANEM

DĚČÍN SE DOČKÁ DALŠÍHO SEVEROČESKÉHO DERBY S ÚSTECKÝM SLOVANEM

27. 2. 2024 PREVIEW

Hokejový svátek pro Děčín je opět tady! Medvědi se naposledy v rámci nadstavby představí před domácím publikem, a to v dosti pikantním střetnutí. Na děčínský led totiž zítra dorazí soused na řece Labi. Grizzly se na play-off potřebují co nejvíce naladit, a právě severočeské derby s Ústeckým Slovanem, které slibuje skvělou atmosféru a pořádnou bitvu na ledě, je pro to naprosto ideální. Buďte toho součástí a dorazte fandit. Středeční souboj startuje v 18 hodin.

Bohatý doprovodný program
Před začátkem zápasu dojde k předání ocenění nejlepším hráčům HC Děčín za letošní sezónu. O první přestávce předvedou naši nejmladší hokejisté, jak krásně umí hrát hokej a po druhém dějství se můžete těšit na oblíbenou soutěž o televizi značky ECG.


Piráti přestříleli Děčín
Grizzly mohli v zápase proti Pirátům litovat nevyužitých úvodních šancí. Po nich totiž přišel trest v podobě obdržené branky. Chomutov navíc trestal děčínská vyloučení a zkraje poslední třetiny měl čtyřbrankový náskok. Medvědi nic nevzdali, ale góly začali dávat pozdě, a tak po konečném výsledku 3:6 zapsali pátou porážku v řadě.

HC Děčín – Piráti Chomutov 3:6 (0:1, 0:1, 3:4)
Branky a asistence: 45. D. Tůma (Brož, Jursa), 49. Nezbeda (TS), 60. Smola (D. Tůma, Brož) – 9. Zajíček (T. Svoboda, Hübl), 29. M. Tůma (Hübl, Eret), 43. Eret (M. Tůma, Hübl), 45. Zajíček (Eliáš, Kostourek), 49. Zajíček (Hübl, T. Svoboda), 54. T. Svoboda (Hübl)

Sestava Děčína:
Lavinger (od 46. Horák) –Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Tomšík, Petrásek, Loukota – D. Tůma (A), Nezbeda, Jursa – Smola, J. Tůma, Macek – Parshakov, Černý, Chovanec – Nowák, Hruška


Jasná záležitost pro Tábor
Osmý Slovan v minulém kole narazil na soupeře, proti kterému doma umí, jenže tentokrát to nepotvrdil, a to i přesto, že jako první otevřel skóre. Tábor dokázal bleskově vyrovnat a čtyřmi zásahy z druhé třetiny otočil vedení na svou stranu. V posledním dějství se hrálo za rozhodnutého stavu a dalšími góly se akorát upravil konečný výsledek. Ústí doma padlo s favoritem 2:7. Severočechy čeká předkolo play-off, ovšem na případného soupeře si ještě musí počkat.

Ústecký Slovan s.r.o. – HC Tábor 2:7 (1:1, 0:4, 1:2)
Branky a asistence: 10. F. Novotný (Bernat, Trefný), 50. Huovinen (Rudovský, Kuchynka) – 10. Zeman (Matušík, Krliš), 21. Severa (Říha), 22. Dančišin (J. Duda, Plášil), 25. Matušík (Jáchym), 32. Huna (Suchánek, L. Prášek), 45. Zeman (Suchánek, Zadražil), 57. Krliš (Zeman, Plášil)

Sestava Slovanu:
Stahl (Klika) – Amirov, Gottfried (A), Popela, Mareš, Eklund, Trefný (C), Polata – Hovsepjan, Anosov, Huovinen – F. Novotný, Bernat, M. Bláha II – Bannikov, M. Simon, Špaček – Nedoma, Kuchynka, Krédl – Rudovský (A)


Nervydrásající nájezdová loterie
Z dosavadních třech odehraných vzájemných soubojů v probíhající sezóně byl poslední duel ten nejvyrovnanější a nejnapínavější. Během 60 minut ani následného prodloužení se diváci nedočkali rozuzlení severočeské bitvy, a tak o vítězi rozhodovaly nájezdy. Neuvěřitelně napínavou loterii rozsekl až v 16. sérii Jan Smola a přiřkl Medvědům bonusový bod.

Ústecký Slovan s.r.o. – HC Děčín 3:4sn (1:0, 2:3, 0:0 – 0:0)
Branky a asistence: 3. M. Dubský (Trefný, Bernat), 26. M. Simon (Bernat, Gottfried), 32. Bernat (Anosov) – 29. J. Tůma (Jouza, Nezbeda), 30. J. Tůma (Macek, Jursa), 35. Parshakov (Smola, Brož), rozh. náj. Smola

Sestava Slovanu:
Klika (Stahl) – Trefný (C), Gottfried, Amirov, Funk, Eklund, Popela, Mareš, Hovsepjan – M. Simon, Bernat, M. Dubský – Anosov, Huovinen, Rudovský – Kuchynka, Krédl, Nedoma – Linet, Yailov, Bannikov

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Tomšík, Kaltenböck, Loukota – D. Tůma (A), Nezbeda, Jouza – Smola, Černý, Parshakov – Macek, J. Tůma, Jursa – Nowák, Chovanec

Srovnání týmů


Video-pozvánka



Partneři

Více
Úvod