Rozhovory

„MOTIVACE VRÁTIT LETŇANŮM LOŇSKÉ VYŘAZENÍ JE VELKÁ,“ HLÁSÍ DAVID ČERNÝ

„MOTIVACE VRÁTIT LETŇANŮM LOŇSKÉ VYŘAZENÍ JE VELKÁ,“ HLÁSÍ DAVID ČERNÝ

4. 3. 2024 Rozhovor s Davidem Černým

Tradičně divokou první třetinu měl duel mezi Děčínem a Mostem. Medvědi museli po dvou brankách domácího celku otáčet výsledek na svou stranu, což se událo ještě v první třetině. V obratu měl prsty David Černý, který dával gól na 3:2. Děčínský útočník si mohl oddychnout, protože se mu povedlo zlomit desetizápasový střelecký půst a poprvé v roce 2024 se zapsal mezi střelce. Grizzly po výhře v posledním utkání celé základní části už můžou vyhlížet osmifinále play-off, kde po roce opět narazí na Letňany.

Utkání v Mostě se nakonec kvůli nedostatečnému počtu domácích hráčů nedohrálo, zažil jsi někdy něco podobného?
Nikdy jsem nic takového nezažil a kdyby to šlo, tak bych to zažít ani nechtěl. Hlavně mě zklamal přístup mosteckého celku, že většina hráčů odešla jen tak do kabiny bez podání ruky.

Zápas byl hodně divoký, hlavně jeho úvod, kdy soupeř dvakrát rychle skóroval, nastartovala vás potom bitka Dominika Kučery?
Zápasy s Mostem bývají vždy divoké. Bitka Kůči nás určitě nakopla, byl to jeden z klíčových okamžiků tohoto zápasu.

Góly jste dávali hlavně v přesilovkách, které vám v poslední době moc nešly. Můžete se od toho odpíchnout směrem k play-off?
⁠Určitě, může nás to nakopnout do play-off, ale je potřeba, abychom více stříleli.

Jeden z nich jsi dal i ty, jak velká radost to pro tebe byla, že ses trefil po delší době?
Je to úleva, gólů tuto sezónu jsem mohl mít už trojnásobek, ale třeba si to moje ruce šetří na nejdůležitější část sezóny (smích). Velká pochvala Smolíkovi (Jan Smola) za přihrávku.

Musel jsi kvůli tomu něco měnit, nějaké tradiční rituály nebo něco jiného?
Tento zápas jsem se na to právě tolik nesoustředil a to pomohlo.

Co jsi říkal na fanoušky, kteří přijeli do Mostu vytvořit domácí atmosféru?
Měli jsme v Mostě absolutně domácí prostředí, naši fanoušci vytvořili skvělou kulisu a měli obrovský podíl na tomto výsledku. Za celý tým jim chceme poděkovat a zároveň vyzvat, že je teď budeme nejvíce potřebovat, protože bez nich nemáme šanci uspět.

V play-off narazíte po roce opět na Letňany, cítíš o to větší motivaci jim vrátit loňské vyřazení?
Určitě, považuji náš tým za favority, máme skvělou partu od trenérů, až po maséra Jožku a to dělá 90% úspěchu. Vkročíme do prvního zápasu s výborně nastavenou hlavou a půjdeme do války. Motivace vrátit Letňanům loňské vyřazení z play-off je velká a uděláme pro to vše, co je v našich silách.

Děkujeme za rozhovor


Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod