Zápasy - A-tým

UTKÁNÍ V MOSTĚ BYLO PŘEDČASNĚ UKONČENO

UTKÁNÍ V MOSTĚ BYLO PŘEDČASNĚ UKONČENO

3. 3. 2024 REPORTÁŽ

K poslednímu zápasu nadstavby zajížděli děčínští hokejisté do Mostu. Utkání mezi týmy z regionu začalo tradičně, a to brzkými góly, po kterých se však Medvědi rychle oklepali, a ještě v téže třetině otočili vedení na svou stranu. V prostředním dějství se oba celky prosadily ještě jednou. To bylo ale vše, protože duel byl za stavu 4:3 pro Děčín ukončen z důvodu malého počtu domácích hráčů. Grizzly by tak měli ze souboje ukořistit 3 body, což vzhledem k výhře Příbrami nad Vrchlabím znamená, že v tabulce skončí na 5. místě a v play-off narazí po roce opět na Letňany. Osmifinálová série hraná na tři vítězná klání startuje 12. března v hlavním městě.

Lepší start do utkání měl Most. Hned v první minutě přebruslil obránce Vladimír Kýhos a střelou mezi betony otevřel skóre zápasu - 1:0. V čase 4:26 se domácí radovali podruhé, Marek Havlík po vyhraném vhazování vyslal bombu do horního rohu brány - 2:0. Medvědi se dočkali snížení za minutu a půl, Jan Zedek táhlou ranou v přesilovce vymetl pavučiny za Lukášem Hosnedlem. V čase 9:38 už bylo vyrovnáno, Nikolaj Parshakov z otočky vypálil, gólman stačil jeho pokus vyrazit jen k připravenému Janu Smolovi a ten uklidil puk do sítě - 2:2. V čase 14:32 Grizzly otočili vedení na svou stranu. Jan Smola nabral neskutečnou rychlost, dostal se až k brance, přihrál na druhou stranu Davidu Černému, který bez problému dopravil kotouč do klece - 2:3. V 18. minutě se ocitl zcela sám před brankářem Bohuslav Nowák, ale jeho šance skončila na břevně a k následné dorážce už se nedostal.

V čase 24:15 bylo po faulu na Ivana Řehoře nařízeno trestné střílení, které sám faulovaný proměnil - 3:3. Ve 26. minutě i v té následující nevyužili Grizzly dvojnásobnou početní výhodu. Ve 28. minutě vyslal nepovedenou přihrávkou domácí útočník do úniku Jana Smolu, jehož následný blafák skončil v lapačce Hosnedla. Druhou nabídnutou přesilovku 5 na 3 už Medvědi proměnili. Dominik Kučera si vyměnil kotouč s Janem Zedkem a ten pořádnou jedovkou prostřelil domácího brankáře - 3:4. V čase 33:16 bylo pro Most opět nařízeno trestné střílení, jenže tentokrát samostatný nájezd gólem neskončil. Ve 35. minutě se do úniku dostal v oslabení Pavel Písařík, avšak proti němu se roztáhl Adam Horák a připsal si fantastický zákrok. Ve 38. minutě se opět předvedl děčínský strážce svatyně, když se vrhl pod nohy útočníka a zastavil další brejk.

Třetí třetina už se neodehrála, jelikož byl zápas z důvodu malého počtu domácích hráčů ukončen za stavu 4:3 pro HC Děčín.

MOSTEČTÍ LVI – HC Děčín 3:4 (2:3, 1:1, -:-)
Branky a asistence: 1. Kýhos, 5. Havlík (V. Král), 25. Řehoř (TS) – 6. Zedek (D. Tůma, Nezbeda), 10. Smola (Chovanec, Parshakov), 15. Černý (Smola, J. Tůma), 31. Zedek (Kučera, D. Tůma)

Sestava Mostu:
Hosnedl (Kovařík) – Rykl, Havlůj, Hocelík, Böhm, Vojíř, Havlík – Berčík, Písařík, J. Procházka – Jindra, Kýhos, Řehoř – Buberl, V. Král, Pačan

Sestava Děčína:
Horák (Lavinger) – Bartoň, Tomšík, Kučera, Zedek, Petrásek – D. Tůma (A), Nezbeda, Jursa – Smola, J. Tůma, Macek – Černý, Parshakov, Chovanec – Hruška, Nowák

Ohlas trenéra Michala Oliveriuse:
„I když to byl poslední zápas základní části, tak jsme do něj chtěli vstoupit s nějakou taktikou a věcmi, které jsme si chtěli zkusit před play-off. Ale už od příjezdu na utkání, porady, rozbruslení, byla atmosféra taková uvolněná, hráči nebyli koncentrovaní a byli lehkovážní. Nabádali jsme kluky před zápasem, že pokud takto nastoupí, tak se to může vymstít a budeme na sebe koukat, abychom si vzali time-out. Ten jsme si teda nevzali, ale vstup do zápasu byl šílený, totálně se nám nepovedl, vymstila se nám příprava před zápasem. Naštěstí se Dominik Kučera nebál, shodil rukavice a díky tomu tým na střídačce trochu zpozorněl, začal se hecovat a uvědomil si, že takhle ten zápas nemůžeme odehrát. Dali jsme kontaktní gól na 1:2 a první třetinu vyhráli 3:2, ale byla to divočina už od začátku. Totálně bez obran, hrálo se nahoru dolu, bylo to takové silvestrovské utkání, kdo dá víc gólů, vyhraje. To, co jsme chtěli hrát, tak tam nebylo, za což jsme kluky nepochválili. Ve druhé třetině se nám zase vymstila lehkovážnost směrem dozadu a soupeři jsme nabídli trestná střílení, naopak soupeř nám nabídl přesilovky a z nich jsme dali gól na 4:3, těch branek z přesilovek bychom si ale představovali víc. V některých zákrocích nás naštěstí podržel Adam Horák, takže pro něj pochvala. Celkově to utkání bylo od nás odehraný špatně, takhle se play-off hrát nedá. Na druhou stranu jsme rádi, že jsme vyhráli 4:3 po těch necelých dvou třetinách, nebo jestli vyhrajeme kontumačně, to je v tuhle chvíli jedno. Můžeme kluky pochválit, že jsme byli ti disciplinovanější, nesoustředili se na sudího a v soubojích s domácími hráči jsme se drželi a neopláceli. Po zápase byli kluci taky dost osekaní, pobití, ale i to je dobrá zkušenost před play-off. Sledovali jsme i po očku zápas v Příbrami, který se hrál až po nás a dopadl tak, jak dopadl. My v tuhle chvíli máme mít Letňany a budeme se na ně chystat. Máme na to týden včetně nějakého volna. Musíme se na ně připravit a vrátit jim loňské vyřazení. Letos jsme na řadě my a jdeme si pro postup.“


Partneři

Více
Úvod