Preview

MEDVĚDI UZAVŘOU NADSTAVBU V MOSTĚ

MEDVĚDI UZAVŘOU NADSTAVBU V MOSTĚ

1. 3. 2024 PREVIEW

Poslední kolo nadstavbové části skupiny Západ je na programu tuto sobotu. Grizzly se k jeho odehrání vydají po třech domácích zápasech na kluziště soupeře. Cesta to nebude daleká, neboť ke konfrontaci zavítají v rámci regionu do Mostu. Lvi mají své místo jasné, nicméně Medvědi hrají a na dálku ještě bojují s Vrchlabím o konečném umístění před blížícím se play-off. Rozuzlení toho, jakého soupeře dostane Děčín do vyřazovacích bojů, přinese zítřek. Krajské derby startuje už v 15 hodin.

Čtvrtá výhra v derby nad Slovanem
Přes 800 diváků vidělo na děčínském zimním stadionu severočeské derby proti Ústí. Gólová kanonáda Medvědů ve druhé třetině defakto rozhodla o jejich již čtvrté výhře nad rivalem ze sousedního města. Skvělý výkon umocnil vychytanou nulou Lukáš Lavinger a Grizzly si tak mohli po pěti prohraných zápasech spravit chuť vítězstvím 5:0.

HC Děčín – Ústecký Slovan 5:0 (0:0, 4:0, 1:0)
Branky a asistence: 23. Nezbeda (D. Tůma, Faigl), 25. Nezbeda (Brož, Faigl), 35. D. Tůma (Nezbeda, Faigl), 38. D. Tůma (Brož, Nezbeda), 59. Smola (Černý, Hruška)

Sestava Děčína:
Lavinger (Horák) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Tomšík, Petrásek, Kaltenböck – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Smola, J. Tůma, Macek – Černý, Jursa, Parshakov – Nowák, Hruška, Chovanec


Lvi odjeli z Chomutova s debaklem
Stejně jako Děčín i na Most, jenž musí o postup do play-off zabojovat v předkole, čekalo v minulém kole krajské derby. Lvi zavítali do blízkého Chomutova, kde však schytali krutou porážku. Domácí ovládali zápas a hned v první třetině si vypracovali tříbrankové vedení, které v dalším průběhu postupně navyšovali. Hostující celek vsítil do pirátské branky jen dva góly a domů odjel s porážkou 2:8. Svěřenci trenéra Vladimíra Kýhose zapsali už osmou porážku v řadě.

Piráti Chomutov – MOSTEČTÍ LVI 8:2 (4:1, 2:0, 2:1)
Branky a asistence: 3. T. Svoboda, 5. T. Svoboda (Záruba, Havel), 8. Eliáš (Chrpa, Březák), 16. T. Svoboda (Tůma, Kadeřávek), 32. Mála (Koblížek, Havel), 33. Zajíček (Seemann, Stehlík), 50. Záruba (Veselý, Jouza), 50. Váchal (Chrpa, Mála) – 12. Procházka, 58. Písařík (Rykl)

Sestava Mostu: Hosnedl – Rykl, Havlůj, Hocelík, Vojíř, Havlík, Křen – Berčík, Písařík, Procházka – Jindra, Řehoř, Šimeček – Kýhos, Böhm, Buberl – Král, Pačan


David Tůma skolil hattrickem Most
Po dvou gólových přestřelkách v základní části, které přinesly oběma týmům jedno vítězství, si Medvědi došli pro výhru v nadstavbě. Zápas na děčínské půdě rozhodl hattrickem v rozmezí ani ne šesti minut David Tůma.

HC Děčín – MOSTEČTÍ LVI 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Branky a asistence: 27. D. Tůma (Brož, Nezbeda), 29. D. Tůma (Faigl, Brož), 33. D. Tůma (Faigl, Nezbeda), 50. J. Tůma (Loukota, Macek) – 44. J. Procházka (Řehoř, Jindra)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Tomšík, Loukota, Petrásek – D. Tůma, Nezbeda, Faigl – Smola, J. Tůma, Macek – Nowák, Parshakov, Jursa – Chovanec

Sestava Mostu:
Hosnedl (Kovařík) – Havlůj (C), Havlík, T. Urban II, Šoustek, Hoffmann, Steinocher, Hocelík – Písařík (A), V. Král, Berčík – J. Procházka, Řehoř, Jindra – Mical, Böhm (A), Buberl – Pačan

Srovnání týmů


Partneři

Více
Úvod