A-tým

„ZÁVĚREČNÉ TŘETINY NÁM LETOS OPRAVDU DĚLAJÍ PROBLÉM,“ MÁ JASNO JAN TŮMA

„ZÁVĚREČNÉ TŘETINY NÁM LETOS OPRAVDU DĚLAJÍ PROBLÉM,“ MÁ JASNO JAN TŮMA

6. 10. 2022 Rozhovor s Janem Tůmou

Medvědi ve včerejším utkání nestačili na Letňany. Při zápase se museli vypořádat s absencí některých hráčů, a tak dostala možnost nově vzniklá útočná formace ve složení Aleš Macek, Jan Tůma a Pavel Gottfried. A právě mladá letka se postarala o jedinou branku Děčína. Akci zakončil její centr Jan Tůma, pro kterého šlo o první zásah v probíhajícím ročníku.

Začneme od konce, závěrečné třetiny vám nejdou. Soupeř v ní defacto rozhodnul o své výhře, kdy během čtyř minut vsítil 3 branky. Připravovali jste se, že tohle může zase přijít?
Závěrečné třetiny nám letos opravdu dělají problém, což se ukázalo i proti Chomutovu a Mostu. Nemyslím si, že se na to dá nějak připravit. Spíš jde o to, abychom odehráli zápas ve stejném nasazení celých 60 minut a ne pouze 40.

Bylo to tím, že soupeř přijel se 14 útočníky a síly rozložil mezi ně?
Může to hrát určitou roli, ale tohle bych neviděl jako hlavní důvod porážky.

Říká se, že kdo nevyužije přesilovku pět na tři, tak nemůže vyhrát. Potvrdilo se to i ve včerejším zápase?
Přesilovky jsou v každém zápase důležitým faktorem hry, protože díky nim můžete vstřelit nějakou branku, a tak odskočit soupeři. My jsme jich ve druhé třetině měli celkem dost včetně té 5 na 3, kterou jsme nevyužili a vzápětí bohužel inkasovali, což Letňany určitě nakoplo k vítězství.

V zápase jsi nastoupil v centru nově vzniklé mladé útočné formace, jak se vám společně hrálo?
Jak pro mě, tak pro Gotyho (Pavel Gottfried) to byl po delší době zápas, kdy jsme nastoupili od začátku. Snažili jsme se zbytečně si hru nekomplikovat a hrát jednoduše.

Na jediné vstřelené brance se podílela právě vaše formace. Věděl si při nájezdu dopředu, co uděláš?
Ano věděl, zkouším tenhle typ zakončení v tréninku celkem často a jsem rád, že mi to tam spadlo. Musím samozřejmě pochválit Mácu (Aleš Macek), který mě parádně našel.

Věříš, že ti gól pomůže dostat se do prvních třech útoků?
Gól je samozřejmě pro každého hráče dobrý pro zlepšení sebevědomí, ale důležitějším faktorem jsou výkony, které budu podávat.

V sobotu zakončíte sérii zápasů proti týmům z předních míst v tabulce na ledě Příbrami. Jak vnímáš ten těžký los na začátku ročníku?
Věděli jsme, jací soupeři nás na začátku sezóny čekají, a taky se podle toho na každého připravovali. Odehráli jsme dobré zápasy s Ústím, Chomutovem i Mostem a o to víc nás mrzí, že se nám s nimi nepovedlo bodovat.


Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod