A-tým

DĚČÍN PADL PO VELKÉM BOJI V DERBY S ÚSTÍM

DĚČÍN PADL PO VELKÉM BOJI V DERBY S ÚSTÍM

17. 11. 2022 Report: Děčín prohrál derby

Velký zápas byl k vidění v Děčíně, kam dorazilo Ústí. Derby, které vidělo přes 1500 diváků, odstartovali lépe domácí, když zásluhou Davida Tůmy šli do brzkého vedení. To jim vydrželo až do poloviny zápasu, kdy Slovan nejdříve vyrovnal a potom dalšími dvěma góly otočil duel na svou stranu. Medvědi bojovali a na drama zadělal Aleš Macek. Při závěrečné power-play už vyrovnat nedokázali a prohráli 2:3.

Lepší začátek si Medvědi snad ani nepředstavovali a hned z první šance skórovali. Po jednadvaceti sekundách se krásnou střelou prezentoval David Tůma a vymetl pavučiny za Stahlem – 1:0. V 6. minutě musel zůstat na pozoru Lukáš Lavinger při střele Jaroslava Roubíka, nicméně rána šla mimo. V 9. minutě se Daniel Volráb dostal až ke gólmanovi, ale ten byl pozorný a jeho pokus kryl. Při první přesilovce zápasu měl obrovskou šanci domácí Michal Trávníček, jenže jeho pokus mířil nad bránu.

Ve 23. minutě se řítili dva děčínští hokejisté na jednoho ústeckého. Tomáš Faigl se rozhodl pro střelu, ale Stahl byl připraven. V čase 29:28 přišlo vyrovnání, když Jan Rudovský dělovkou využil přesilovou hru – 1:1. O necelé tři minuty později šel Slovan do vedení, když se díky rychlému protiútoku prosadil Pavel Kordule – 1:2. V následné početní výhodě Děčína si vypracovali příležitost hráči Ústí, nicméně gól z toho nepadl. Ve 37. minutě mohl vyrovnat Lukáš Nezbeda, avšak hostující brankář stihl včas zaklapnout betony.

Hned v úvodu poslední části se Pavel Zajan díky své rychlosti dostal před Stahla, ovšem ten zastavil a pokryl kotouč. O chvíli později zkoušel Adam Charvát propálit brankáře, jenomže neuspěl. Velkou možnost měl ve 48. minutě Daniel Mikulec, ale Stahl jeho pokus stačil srazit jen těsně mimo bránu. V čase 48:28 se v početní výhodě prosadilo Ústí. Nikým nehlídaný Roubík chtěl nejprve vylepšit akci nahrávkou na Berčíka, puk se mu však vrátil na hokejku a poté ho poslal pod ležícím Lavingerem do sítě – 1:3. Na drama zadělal v čase 53:45 Aleš Macek, když tečoval za záda Stahla nabídku Daniela Volrába – 2:3. V závěrečné power-play měl na hokejce vyrovnání Jakub Černohorský, ale jeho rána skončila na tyči.

HC Děčín – HC Slovan Ústí nad Labem 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Branky a asistence:
1. D. Tůma (Brož), 54. Macek (Volráb) – 30. Rudovský (Trefný, Costa), 33. Kordule (Berčík, Vodička), 49. Roubík (Berčík, Vodička)

Sestava Děčína:
Lavinger (Blažek) – Brož, Kaltenböck, Černohorský, Kučera, Klement, Mikulec – D. Tůma, T. Nezbeda, Faigl – Zajan (A), L. Nezbeda, Trávníček (C) – Macek, Volráb, Charvát – J. Tůma

Sestava Ústí:
Stahl (Cikánek) – Vodička, Trefný (C), Vacík, Drtina (A), Funk, Záruba, Polata – Roubík, Rudovský, M. Tůma (A) – Kordule, Prošek, L. Kučera – Berčík, Damašek, Costa – Smola


Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod