A-tým

„ROZHODLY PŘESILOVÉ HRY,“ LITOVAL DAVID TŮMA. JAK SI UŽIL ATMOSFÉRU?

„ROZHODLY PŘESILOVÉ HRY,“ LITOVAL DAVID TŮMA. JAK SI UŽIL ATMOSFÉRU?

18. 11. 2022 Rozhovor s Davidem Tůmou

Děčínští hokejisté podruhé padli v derby s Ústím. I když předvedli dobrý výkon, tak to na body opět nestačilo. Úvodní branku zápasu vstřelil po jednadvaceti sekundách David Tůma, který navázal na trefu z minulého vzájemného utkání. Pro jednatřicetiletého útočníka šlo o devátý zásah v ročníku a se 17 body patří mezi nejproduktivnější hráče Děčína.

Davide, co podle tebe rozhodlo o porážce v derby?
Podle mě rozhodly přesilové hry. Měli jsme dokonce i pětiminutovou a vůbec jsme si jimi nepomohli, abychom dali nějaký gól. Naopak oni dvě využili, a to asi rozhodlo.

Přitom zápas jste měli dobře rozjetý díky tvému brzkému gólu. Škoda nevyužitých šancí za stavu 1:0…
Věřím, že kdybychom za stavu 1:0 využili přesilovku nebo nějakou z šancí, které jsme měli, tak by to bylo na dobré cestě a měli jsme velkou naději zvítězit.

Co myslíš, že je potřeba k tomu, aby se přesilovky zlepšily?
Těžko říct, chce to víc trénovat a více se tomu věnovat. Nám přesilovky nejdou dlouhodobě a tlačí nás v tom bota, protože my si tím v zápase nepomůžeme, i když jich máme hodně.

Mrzí porážka o to víc, když jste předvedli dobrý výkon a jako po prvním zápase v Ústí nemáte ani bod?
Samozřejmě to mrzí, navíc když jsme v poslední minutě nastřelili břevno. Ale myslím si, že v tomto zápase bylo o něco lepší Ústí. Naopak v prvním utkání jsme byli jednoznačně lepší půlku zápasu a díky nevyužitým šancím se neprosadili.

Dorazilo přes 1500 diváků, jak sis užil atmosféru?
Atmosféra byla parádní a je hezké hrát před tolika diváky. Naši fanoušci nás podporovali a bylo to fakt super. Navíc dorazilo i hodně fanoušků z Ústí, takže krásná kulisa.

Do derby ses vrátil po zranění, jak jsi na tom teď?
Skočil jsem do zápasu z „voleje“, ale věřím tomu, že budu v pořádku. Nebylo to nic dlouhodobého, takže snad je to v pohodě.


Děkujeme za rozhovor



Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod