A-tým

DĚČÍN MÁ CENNÝ BOD Z CHOMUTOVA

DĚČÍN MÁ CENNÝ BOD Z CHOMUTOVA

20. 11. 2022 Report: Medvědi prohráli po prodloužení

V 18. kole čekal děčínské hokejisty těžký soupeř, jelikož zajížděli do Chomutova. Medvědi v zápase dlouho drželi vedení, které si vypracovali v první třetině. V té poslední se Pirátům povedlo srovnat na 2:2. Poté dospěl duel do prodloužení, kde vítěznou branku vstřelili domácí. HC Děčín si odvezl cenný bod z dosud nedobytné chomutovské tvrze a stal se prvním týmem, kterému se to v letošním ročníku povedlo.

Zajímavou možnost měli v úvodu Děčínští, když se Tomáš Faigl z obranného pásma dostal až k brankáři a následně přihrál Davidu Tůmovi, ale puk nakonec skončil v lapačce Richarda Běhuly. Ve 4. minutě nastřelil D. Tůma v přesilovce horní tyč. V 7. minutě si svou první velkou šanci připsali i Piráti při úniku Milana Kostourka, který ovšem zakončil nepřesně. O chvíli později byl před Lukášem Lavingerem volný Jakub Zajíček, jenže ve velké příležitosti minul. V čase 16:18 otevřeli skóre zápasu Medvědi. Lukáš Nezbeda poslal puk před bránu, kde byl zakončující Michal Trávníček – 0:1. Tomáš Nezbeda mohl zvýšit vedení, ale zblízka bekhendem přestřelil. V čase 18:37 se podruhé radovali děčínští hokejisté. Tomáš Faigl našel Davida Tůmu, který nejprve poslal puk do tyče, ale po dalších odrazech skončil kotouč v síti – 0:2.

Druhou třetinu odstartovali lépe domácí díky vstřelenému gólu, který z téměř nulového úhlu vsítil Jakub Chrpa – 1:2. Ve 27. minutě Vladimír Brož dojel až před branku, puk se následně odrazil k D. Tůmovi, ovšem toho vychytal Filip Tuček. Ve 32. minutě při přesilové hře měl tutovku Zajíček, jenže Lavinger se proti němu vytáhl.

Na začátku 46. minuty Viktor Hübl nahrál na střed, kde byl střílející Chrpa, avšak jeho pokus vyrazil výborný Lavinger. Asi o dvě minuty později ujel obraně Zajíček, nicméně brankáře ve vysoké rychlosti nepřekonal. V čase 50:17 přišlo vyrovnání, když Jakub Matai trefil horní roh brány – 2:2. V 57. minutě střílel Pavel Zajan z dobré pozice jen do připraveného Tučka. 60 minut vítěze neurčilo, a tak duel dospěl do prodloužení.

V něm rozhodl svým druhým zásahem Jakub Chrpa, když si najel na střed a vypálil na gólmana. Už se zdálo, že má Lavinger kotouč ve výstroji, jenže ten mu vypadl a pomalu doklouzal za čáru – 3:2.

Piráti Chomutov – HC Děčín 3:2p (0:2, 1:0, 1:0 – 1:0)

Branky a asistence:
22. Chrpa (Lukeš, Hübl), 51. Matai (Kostourek, Koláček), 63. Chrpa – 17. Trávníček (L. Nezbeda, Černohorský), 19. D. Tůma (Faigl, T.Nezbeda)

Sestava Chomutova:
Běhula (od 19. Tuček) – Matai, Seemann, Havel (A), Němec, Žižka, Váchal, Petrásek – Lukeš, Hübl (C), Chrpa (A), Chlouba, Koblížek, Mála, Kostourek, Koláček, Zajíček, Mežnar

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Černohorský, Kučera, Klement, Mikulec – D. Tůma, T. Nezbeda, Faigl – Zajan (A), L. Nezbeda, Trávníček (C) – Macek, Volráb, Charvát – J. Tůma



Partneři

Více
Úvod