A-tým

„SICE JSME SAHALI PO TŘECH BODECH, ALE ZAPLAŤ PÁNBŮH I ZA TEN JEDEN,“ PRAVIL ADAM CHARVÁT

„SICE JSME SAHALI PO TŘECH BODECH, ALE ZAPLAŤ PÁNBŮH I ZA TEN JEDEN,“ PRAVIL ADAM CHARVÁT

21. 11. 2022 Rozhovor s Adamem Charvátem

Obránce Adam Charvát v posledních duelech nastupuje v útoku a taktéž tomu bylo i v Chomutově. Nicméně po zásahu pukem pro něho zápas skončil předčasně a nezasáhl tak ani do prodloužení, ve kterém Piráti rozhodli o své výhře. I tak můžou být Medvědi spokojeni, protože jsou prvním týmem, kterému se po sympatickém výkonu povedlo získat bod v ROCKNET Aréně.

V Chomutově jste dlouho vedli, ale nakonec prohráli po prodloužení. Přesto bod z ledu Pirátů se počítá, že?
Určitě ano, před utkáním bychom byli za bod rádi. Sice jsme sahali po třech, ale zaplať pánbůh i za ten jeden. Zápasy s týmy, se kterými musíme bodovat, teprve přijdou a bod z Chomutova je cenný.

Zápas jste měli po první třetině dobře rozehraný. Co se stalo pak?
Bohužel jsme neproměnili šance, které jsme měli a tím nenavýšili náš náskok, což byla škoda. Pak jsme díky našim menším chybám dostali dva laciné góly a najednou to bylo 2:2.

Do Chomutova se pro body nejezdí, ale vy jste byli prvním týmem, který získal na jejich ledě bod. Jak náročný duel to vůbec byl?
Fyzicky velmi náročný, protože Chomutov má hodně zkušený tým, chtějí postoupit do 1. ligy, takže to byl jeden z těch těžších duelů.

Ty si závěr zápasu nedohrál…
Dostal jsem pukem do obličeje, ale nebylo to nic vážného. Spravily to tři stehy a už je to v pohodě.

Trenéři tě nyní nasazují spíše v útoku, jak sis na to jako bek zvykl?
V dorostech jsem občas hrál v útoku, takže mi to nedělá problém. V posledních zápasech jsem lepil díry za kluky, co chyběli v útočných řadách. Teďka už se to vrací do starých kolejích, takže očekávám, že se vrátím zpátky na pozici beka.

Ve středu jedete do Letňan, s čím půjdete do zápasu?
Rádi bychom Letňany vyloupili, ale uvědomujeme si, že je to těžký soupeř. Navíc na jejich zimáku je to vždycky náročné, protože mají dost malé hřiště. A když k tomu hrají rychlý útočný hokej, tak je to proti nim těžké. Ale určitě se tam jedeme poprat o body a doufám, že zase překvapíme.


Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod