Zápasy - A-tým

DĚČÍN PŘÍMÝ SOUBOJ O PŘEDKOLO NEZVLÁDL A PROHRÁL 3:5

DĚČÍN PŘÍMÝ SOUBOJ O PŘEDKOLO NEZVLÁDL A PROHRÁL 3:5

2. 2. 2023 Děčín nestačil na Benátky

Medvědi ve šlágru 6. kola nadstavbové skupiny B nezvládli přímý souboj s Benátkami o druhé místo, které zaručuje předkolo play-off. I když dokázali dotáhnout dvoubrankový náskok soupeře, po dalším jeho odskočení se jim to už nepovedlo a prohráli 3:5. Nyní tak nemají osud ve svých rukách a musí spoléhat na případné ztráty prvních dvou týmů tabulky a zároveň své duely vyhrávat.

Ve 12. minutě Dominik Kučera nahrával od modré před bránu, kde byl Michal Trávníček, který však svým pokusem těsně minul. Posléze jel zleva Jan Cikhart, ale jeho bombu Daniel Hofman srazil lapačkou mimo. V 16. minutě při přesilovce si první vážnější možnost připsaly Benátky, když Václav Jankovský našel přes osu hřiště Davida Šafránka, jenže Ondřej Skokan se skvěle přesunul a zhatil šanci hostů. V 18. minutě si Tomáš Nezbeda v početní výhodě vybruslil před gólmana, nicméně Hofman byl pozorný. Osm sekund před první sirénou se poprvé měnilo skóre. Benátský Vojtěch Havlas využil odrazu od mantinelu a poslal svůj tým do vedení – 0:1.

Druhou třetinu začali lépe hosté díky využité přesilové hře. Petr Král z mezikruží vyslal střelu, která po odrazu od děčínského hráče skončila v síti – 0:2. V čase 25:06 Medvědi snížili. Jan Tůma s Alešem Mackem ujeli proti jednomu obránci, druhý jmenovaný zužitkoval přihrávku a skóroval – 1:2. Ve 29. minutě jeli téměř tři hráči Děčína na jednoho, ale střelu Davida Tůmy zastavil Hofman. Hned poté bylo vyrovnáno. Tomáš Nezbeda našel zpoza branky Davida Černého a ten propálil brankáře – 2:2.

Hned první minuta třetí části nabídla šanci Benátek. Z dobré pozice střílející Havlas mířil ale jen do připraveného Skokana. V čase 42:55 našel skulinku u tyčky David Šafránek a poslal svůj tým do vedení – 2:3. Hned poté se prosadil hostující celek znovu a zásluhu na tom měl v rychlosti najetý Jan Klodner, jenž prostřelil gólmana – 2:4. V čase 49:26 se dostal Děčín na dostřel jedné branky. Lukáš Nezbeda s Janem Tůmou zabojovali za brankou o kotouč, prvně jmenovaný objel svatyni a zasunul puk do sítě – 3:4. V čase 54:21 hosté znovu navýšili své vedení. Střela Milana Antoše se odrazila od zadního mantinelu k Pavlovi Hejňákovi, který neměl problém trefit odkrytou klec – 3:5. V 57. minutě mohl potrestat špatnou rozehrávku Macek, jenomže Hofman se stihl přesunout.

HC Děčín – HC Benátky nad Jizerou 3:5 (0:1, 2:1, 1:3)

Branky a asistence:
26. Macek (J. Tůma, L. Nezbeda), 29. Černý (T. Nezbeda, Brož), 50. L. Nezbeda (J. Tůma) – 20. Havlas (Mrkvička, Hejňák), 22. Král (L. Tondr, Jankovský), 43. Šafránek (Jankovský, M. Tondr), 44. Klodner (Havlas, Mrkvička), 55. Hejňák (Antoš, Šíma)

Sestava Děčína:
Skokan (Lavinger) – Brož, Jan Kaltenböck, Kučera, Charvát, Gottfried, Mikulec – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Černý – Cikhart, Volráb (A), Trávníček (C) – J. Tůma, L. Nezbeda, Macek – Nowák

Sestava Benátek:
Hofman (Sejpal) – Antoš, Mrkvička, Klodner, Němeček, Mašek, Čížek, M. Tondr (A) – Hejňák, Hašlar, Jankovský – Havlas, Král, L. Tondr – Kusý, Šíma, Šafránek (C)


Partneři

Více
Úvod