Rozhovory

„MUSÍME HRÁT JEDNODUCHÝ HOKEJ A PERFEKTNĚ DOZADU,“ NABÁDÁ LUKÁŠ NEZBEDA

„MUSÍME HRÁT JEDNODUCHÝ HOKEJ A PERFEKTNĚ DOZADU,“ NABÁDÁ LUKÁŠ NEZBEDA

12. 3. 2023 Rozhovor s Lukášem Nezbedou

Grizzly prohráli úvodní duel osmifinále na ledě Letců 1:4. Nepovedená první třetina dostala pražský celek do tříbrankového vedení a Medvědům se potom už těžko dohánělo manko. Nicméně ve druhé periodě si vypracovali dost šancí a jistě na tuto část budou chtít v pondělí navázat v Děčíně, kam se série přesouvá. O sobotním zápase hovořil útočník Lukáš Nezbeda.

Máte za sebou první zápas osmifinále s pražským celkem, jak bys ho zhodnotil?
Nehodnotí se mi to jednoduše. Myslím si, že náš vstup do utkání nebyl ideální a určitě jsme nechtěli prohrávat po první třetině 0:3. Od druhé části si myslím, že se naše hra trochu zvedla a začali jsme si i vytvářet šance, z čehož vyplynul bráchy (Tomáš Nezbeda) krásný gól. Bohužel jsme nedokázali stav utkání ještě zkorigovat a ve 3. třetině jsme dostali gól na 1:4. Pak už nás Letci k ničemu nepustili.

Rozhodla o porážce hned ta první třetina, protože proti takovému týmu je asi těžké otáčet výsledek?
Já si myslím, že Letňanům to hodně pomohlo a nám uškodilo. Je to určitě těžké, ale jestli chceme zvládnout další utkání, nesmíme dělat takové chyby jako jsme udělali při 3. a 4. gólu. Doufejme, že zítra vstoupíme do zápasu mnohem lépe a vůbec by nevadilo, kdybychom vedli my 3:0 třeba po první třetině.

Nicméně šance jste měli, hlavně ve druhé třetině…
Určitě, přišlo mi, že ve druhé třetině už byly šance na obou stranách. Faiglík (Tomáš Faigl) trefil tyč, což byla za mě obrovská škoda, jelikož to bylo tuším minutu do konce druhé třetiny, snížili bychom na 2:3 a taky by nám to určitě pomohlo do třetí části. Nestalo se tak a my se musíme soustředit na další zápasy.

Bude dobré se od výkonu ve druhé části odrazit?
Já si myslím, že ano. Musíme hrát jednoduchý hokej, který se nám dařil i proti Kobře, kdy jsme hráli perfektně dozadu a pak z toho těžili do brejků.

Odveta se hraje v pondělí, co bude potřeba zlepšit?
Musíme se na pondělí pořádně připravit, jelikož to bude opět těžký zápas. Určitě nedělat hloupé chyby, nebýt vylučovaní a bojovat jako tým, protože tohle je playoff a musíme jet na krev. Tímto bych chtěl pozvat všechny děčínské fanoušky, aby nás přišli podpořit v co možná největším počtu a pomohli nám k vítězství. Musíme před domácím publikem ukázat, že se jen tak nevzdáme.


Děkujeme za rozhovor


Následující článek

Partneři

Více
Úvod