Rozhovory

„BYL TO FYZICKY NÁROČNÝ ZÁPAS, ALE JSME RÁDI, ŽE TŘI BODY ZŮSTALY DOMA“ ZHODNOTIL ONDŘEJ SÝKORA

„BYL TO FYZICKY NÁROČNÝ ZÁPAS, ALE JSME RÁDI, ŽE TŘI BODY ZŮSTALY DOMA“ ZHODNOTIL ONDŘEJ SÝKORA

19. 10. 2023 Rozhovor s Ondřejem Sýkorou

Grizzly museli proti Vrchlabí i přes aktivní výkon v první třetině dotahovat jednobrankové manko. K obratu zavelel Ondřej Sýkora, který ve čtyřiadvacáté minutě parádním švihem v přesilové hře překonal hostujícího brankáře a gólově odšpuntoval utkání z děčínské strany. Po vyrovnání se během brzké chvíle povedlo Medvědům otočit vývoj zápasu, který už dotáhli do vítězného konce.

Máte za sebou utkání s Vrchlabím, tak jak jste spokojeni s výsledkem?
Výsledek je určitě výborný a jsme rádi, že tři body zůstaly doma. Po herní stránce je pořád co zdokonalovat, ale myslím si, že už všichni plníme to, co po nás trenéři chtějí a tím pádem jsou naše výhry zasloužené.

Tobě se povedlo na začátku druhé třetiny vyrovnat, byl to klíčový moment, který vás nakopl k obratu?
To si nemyslím, ale určitě to pomohlo, jelikož jsme díky tomu vyrovnali. Už v první třetině jsme měli několik šancí, které jsme neproměnili. Po vyrovnání se to zlomilo, protože jsme si jako celý tým začali asi víc věřit, začalo to tam padat, a nakonec z toho byla zasloužená výhra 4:1.

Celá druhá třetina byla povedená, k čemu vás trenéři nabádali v první pauze?
Pokračovat v tom, co jsme měli plnit celý zápas. Hlavně si nedělat nic z toho, že prohráváme 1:0 a hrát pořád to, co umíme. Věřili jsme, že se nám podaří zápas otočit, což se povedlo.

Ještě k tvému gólu, prosadil ses v přesilovce, zkoušíš tohle zakončení často?
Máme z tréninku něco nacvičeného, takže jsme jako celá lajna i tým rádi, že se to povedlo a zúročilo se, co trénujeme. Zaplaťpánbůh, že z toho padl gól.

Vrchlabí hraje dobře organizovaně do obrany i do útoku, jak náročný zápas to byl?
Byl to určitě fyzicky náročný zápas, jelikož má Vrchlabí velice kvalitní tým, v mužstvu je spousta hráčů, co hráli za Vrchlabí i v první lize. Myslím si ale, že náš tým je také dobře fyzicky připravený, a i teď v průběhu sezóny máme posilovny, dřeme na trénincích, takže si myslím, že když na nás nastoupí takhle fyzicky dobře připravený tým jako bylo Vrchlabí, tak máme určitě taky co nabídnout, co se týče fyzické zdatnosti.

V sobotu pokračujete domácím zápasem proti Chebu, co od soupeře očekáváš?
Bude to určitě opět fyzicky náročný zápas, jelikož Cheb je nepříjemný, očekávám hodně osobních soubojů, takže to bude určitě těžký zápas. My ale věříme, že opět dokážeme před domácím publikem vyhrát a získat plný počet bodů. Přál bych si, aby dorazilo hodně fanoušků, kteří nás neustále podporují a jsou naším hnacím motorem.

Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod