Zápasy - A-tým

GÓLOVÁ PŘESTŘELKA PATŘILA LETŇANŮM

GÓLOVÁ PŘESTŘELKA PATŘILA LETŇANŮM

22. 2. 2024 REPORTÁŽ

Sérii tří domácích zápasů nezačali Medvědi ideálně a potřetí v sezóně padli s pražskými Letňany. Hosté měli lepší vstup do utkání a po dvou brankách si vytvořili náskok. Nicméně situace se začala zamotávat ve druhé třetině, kdy byla k vidění šestigólová přestřelka, po níž se domácím povedlo vyrovnat. Bohužel potom dával góly už jen soupeř a Grizzly po výsledku 4:6 prohráli počtvrté v řadě. Náplastí je alespoň to, že Most své souběžně hrané utkání prohrál, což znamená, že Děčín má jisté místo v osmifinále play-off.

Na první gól zápasu se nečekalo nějak dlouho a v čase 4:21 se prosadil hostující celek. Štěpán Turek pláchl děčínské obraně, rozhýbal gólmana a přesnou střelou zakončil svou akci – 0:1. Za minutu bylo na letňanské střídačce ještě veseleji, protože hned po vyhraném vhazovaní propálil brankáře Tomáš Pšenička2:0. Reakce Medvědů na sebe nenechala dlouho čekat. Jan Zedek krásným pasem vyslal do samostatného úniku Jana Tůmu, který ranou pod vyrážečku snížil – 2:1. V 15. minutě nastřelil Petr Poppel tyč za Lukášem Lavingerem.

Do gólově bohaté druhé třetiny vstoupily lépe Letňany, když v čase 23:13 využily přesilovku. Štěpán Turek si sjel od mantinelu na levý kruh a přesným švihem nedal gólmanovi šanci – 3:1. Odpověď ze strany Děčína přišla do minuty, Jan Smola z dálky nahodil kotouč na bránu a jeho pokus nakonec prošel až do sítě – 3:2. V čase 26:03 hosté opět odskočili na rozdíl dvou branek. Pavel Mrňa projel kolem obránce a podobným manévrem překonal Lavingera – 4:2. V čase 29:08 se Medvědům povedlo snížit. Těsně po uplynutí dvouminutového letňanského trestu se opřel do puku Jan Smola a jeho tvrdý projektil od modré skončil v bráně – 3:4. Za minutu a půl už bylo vyrovnáno, Tomáš Faigl našel poslepu Tomáše Nezbedu, který zamíchal toušem a zblízka úspěšně zakončil – 4:4. Ve 34. minutě se fantasticky přesunul proti střele soupeře Lavinger a chytil jasný gól. O chvíli později se už však Letci vrátili do vedení po bombě Petra Poppela4:5.

Ve 44. minutě se ocitl tváří v tvář letňanskému brankáři David Tůma, jenže Vojtěch Nečas si s jeho střelou poradil. Ve 48 minutě vstřelili Letci gól, ale tato branka nemohla být uznána pro hraní vysokou holí. Děčín se do většího tlaku nedokázal dostat, takže v čase 57:06 přišlo ze strany hostů definitivní rozuzlení zápasu. Petr Poppel v brejku adresoval přihrávku na druhou stranu, kde byl Tomáš Pšenička a ten dal konečnou podobu skóre – 4:6.

HC Děčín – HC Letci Letňany 4:6 (2:1, 3:3, 0:1)
Branky a asistence: 8. J. Tůma (Zedek), 25. Smola (Zedek), 30. Smola (Parshakov), 31. Nezbeda (Faigl, D. Tůma) – 5. Š. Turek (Mrňa), 6. Pšenička (Mácha), 24. Š. Turek (Labuzík), 27. Mrňa (L. Chalupa, Labuzík), 35. Poppel (Z. Fiala, Korčák), 58. Pšenička (Poppel, L. Chalupa)

Sestava Děčína:
Lavinger (Horák) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Tomšík, Petrásek, Kaltenböck – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Smola, J. Tůma, Macek – Černý, Jursa, Parshakov – Nowák, Chovanec

Sestava Letňan:
J. Němeček (Nečas) – Hamšík, Háva, L. Chalupa (C), Gurjevskij, Drtina (A), D. Němeček, Z. Fiala – Ducháč, Mrňa (A), Jobánek – Poppel, Š. Turek, Pšenička – Mácha, Vacín, Sklenář – Korčák, J. Nedvěd, Labuzík

Ohlas trenéra Davida Švagrovského:
„Měli jsme katastrofální vstup do zápasu a než jsme se rozkoukali, tak to bylo 0:2. Pak jsme se s nějakými emocemi a bojovností vrátili do utkání. Jenže rozhodující pro nás byly úplně nesmyslný fauly v místech, kde vůbec být nemusí a taky individuální chyby, které se v této fázi sezóny a s takovými soupeři nedají akceptovat. Není to o tom, že si to budeme říkat, odkývneme si to, ale je to o tom, že si to uvědomíme a ty chyby přestaneme dělat. Tyhle věci se musí okamžitě a radikálně změnit, jinak to budeme mít těžký s každým soupeřem a v podstatě se nehneme z místa. Utkání nás teďka stojí strašně moc sil, kluci bojují a všechno tam je, ale pak máme dva, tři zkraty a zápasy už nedotáhneme. Místo toho, abychom si pomohli nějakou jednoduchostí, tak to řešíme strašně těžkopádně a přehráváme věci, což nás sráží do kolen. Tohle včera rozhodlo. Teď se budeme chystat na poslední tři zápasy, respektive na sobotu s Chomutovem.“


Partneři

Více
Úvod