Mládež

O POHÁR KRÁLE ŠUMAVY

O POHÁR KRÁLE ŠUMAVY

26. 3. 2024 Turnaj 9. tříd

Ve dnech 22.3.- 24.3. se 9. třída HC Děčín zúčastnila turnaje ve Vimperku – O pohár Krále Šumavy.

Systém turnaje: Každý s každým 3x15 minut čistého času, po skončení následovaly nájezdy o bonusový bod. V sobotu byly dovednostní soutěže jednotlivců, kde každý vítěz mohl svému týmu přinést bod do tabulky. Velmi zajímavé zpestření.

První zápas zkřížili hokejky naši hráči s domácím týmem HC Vimperk. Po dlouhé cestě náš tým plný odhodlání vrátit soupeři porážku z letního turnaje v České Lípě (8:1 pro Vimperk) na domácí vletěl a po první třetině vedl 4:1. Do konce zápasu se odehrával na ledě urputný boj o každý centimetr ledu a už žádný gól nepadl. V nájezdech se nám taky podařilo uspět výsledkem 1:0. Odplata byla dokonána a úspěšný vstup do turnaje byl za námi.

Druhý den začal slavnostním nástupem jednotlivých týmů pod doprovodem místních mažoretek. Poté následovaly dovednostní soutěže, ve kterých se nám však vůbec nedařilo. Ani vstup do utkání se nám nepovedl a už po první minutě jsme s týmem HC Slavoj Český Krumlov prohrávali 0:2. Náš mančaft se dokázal zvednout a dlouhou dobu držel stav 3:3, pak ale bohužel tři minuty před koncem obdržel po chybě gól na 3:4. Při následné hře bez brankáře inkasoval ještě pátou branku. Malou, ale důležitou náplastí bylo vítězství na nájezdy poměrem 2:1.

Ve třetím zápase turnaje se nám postavil do cesty už po několikáté v sezóně tým HC Česká Lípa. Ve velmi vyrovnaném utkání jsme pohodlně vedli, jenže opět vlastními chybami jsme v závěru zápasu přišli o vítězství a jen tak tak jsme uhráli remízu 4:4. Naštěstí nám šly nájezdy a opět jsme si připsali důležitý bod do tabulky za vítězství 1:0.

Poslední den turnaje jsme nastoupili proti rakouskému týmu Black Wings Linz s vědomím toho, že pokud chceme skončit na druhém místě, musíme vyhrát zápas o 4 branky, a ještě k tomu zvítězit i v nájezdech. Hráči, s vidinou rozloučit se se sezónou hezkým úspěchem, šli od začátku za vítězstvím a soupeře porazili 7:1. Jenže nájezdy už nebyly tak jednoduché a rozhodlo se až v 6. sérii a to výsledkem 3:2 pro nás. Po chyceném nájezdu bylo hezké sledovat radost týmu ve slavícím hloučku.

Závěrem chceme vyjádřit velké poděkování pořadatelům (Lukáš Tesař a kolektiv) za skvělý turnaj a perfektní servis, soupeřům za fair play zápasy, sponzorovi za možnost zúčastnit se turnaje (zaplacení startovného). Rodičům, kteří za námi přijeli a celý turnaj nás hlasitě podporovali a prali se statečně s převahou ostatních fanoušků, děkujeme. Hráčům patří poděkování za příkladnou reprezentaci klubu a města nejen na ledě, ale i svým bezproblémovým chováním mimo led.

Účastníci turnaje:
HC Vimperk
HC Slavoj Český Krumlov
HC Česká Lípa
HC Black Wings LINZ
HC Děčín

Výsledky:
HC Vimperk - HC Děčín 1:4 nájezdy 0:1
HC Slavoj Č. Krumlov - HC Děčín 5:3 nájezdy 1:2
HC Česká Lípa - HC Děčín 4:4 nájezdy 1:0
HC Black Wings Linz - HC Děčín 1:7 nájezdy 2:3

Sestava: Baumová, Koch - Chaluš, Vičan, Tomsa, Stein - Petr, Hynčica, Jednorowicz, Měřička, Šťástková, Jíreš, Chaloupecký, Ritschel
Trenéři: Všetečka, Růžička, Martin


Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod