Mládež

„JE TO POCTA A ČEST MÍT NA SOBĚ REPREZENTAČNÍ BARVY,“ SHODUJÍ SE DĚČÍNŠTÍ ODCHOVANCI DAVID BOZSENÍK S DOMINIKEM KRAJDLEM

„JE TO POCTA A ČEST MÍT NA SOBĚ REPREZENTAČNÍ BARVY,“ SHODUJÍ SE DĚČÍNŠTÍ ODCHOVANCI DAVID BOZSENÍK S DOMINIKEM KRAJDLEM

13. 4. 2024 Rozhovor s Davidem Bozseníkem a Dominikem Krajdlem

První sezónu v Extralize dorostu mají za sebou dva děčínští odchovanci. V litvínovských barvách si první starty v nejvyšší dorostenecké soutěži připsal obránce David Bozseník, za Liberec zase nastupoval útočník Dominik Krajdl. Svými výkony si oba hokejisté vysloužili pozvánku do reprezentačního kempu U16 a znovu se tak potkali v jednom dresu. Šestnáctiletý Dominik navázal na dřívější nominační srazy, pro mladšího Davida šlo o premiéru. Jak se oba ohlíží za letošním ročníkem, co řekli k nominaci a jak vzpomínají na společné akce za HC Děčín.

Máte za sebou první extraligovou sezónu v dorostu, jak se vám povedla z osobního, tak i z týmového hlediska?
David Bozseník: Myslím si, že se mi tato sezóna celkem vyvedla. Zároveň mi i ukázala, na čem bych měl zapracovat do té příští. Z týmového hlediska se nám začátek sezóny moc nepovedl, a to znamenalo, že jsme hráli dolní skupinu o účast v play-off. Na začátku skupiny se nám hrálo dobře, měli jsme systém a byli na čele tabulky. Bohužel jsme v posledních třech zápasech prohráli, z toho dvakrát s libereckými Tygry, a to nás připravilo o play-off.

Dominik Krajdl: Z týmového hlediska nás hodně ovlivnil začátek sezóny, kdy jsme se nechovali, a hlavně nehráli jako jeden tým, ač si myslím, že jsme určitou kvalitu v týmu měli. Po zbytek sezóny jsme ale ukázali charakter a bojovnost, kterou jsme se prezentovali až do posledního zápasu. Bohužel jsme vždy tahali za kratší konec provazu. Co se týče mě, tak po většinu sezóny jsem se trápil s koncovkou a zraněními. V druhé polovině sezóny jsem se začal cítit lépe, což se projevilo i na mém výkonu a statistikách.

Svými výkony jste si řekli i o pozvánku do širšího kádru reprezentace do 16 let. Jaké to bylo, když jste se dozvěděli o své nominaci?
David Bozseník: Bylo to pro mě velké překvapení, protože jsem dosud na reprezentační akci nebyl, takže to byl fajn pocit.

Dominik Krajdl: Jasně, byl jsem za to moc rád, byla to pro mě čest a nová zkušenost. Beru to jako odměnu za mou dosavadní práci.

Co reprezentační akce?
David Bozseník: Je pro mě pocta mít na sobě reprezentační barvy. Na akci jsem se snažil pochytit co nejvíce informací a dovedností, jak od trenérů, tak i od hráčů.

Dominik Krajdl: Reprezentačních akcí jsem se zúčastnil už vícekrát a všechny pro mě byly velmi přínosné. Bylo super si zahrát s talenty v mé kategorii.

Zavzpomínali jste na společné chvíle?
David Bozseník: Ano, bylo to fajn vidět se s Dominikem po dlouhé době a popovídat si. Moc jsme nevzpomínali, více jsme se zaměřovali na situace v našich současných klubech a jaká jsou naše očekávání od příští sezóny.

Dominik Krajdl: Jo, bylo to fajn se s Davidem znovu setkat a zatrénovat po nějaké době. Vtipné bylo, že jsme za další dva dny hráli proti sobě v důležitém zápase.

Na jakou akci, kterou jste zažili ještě v děčínském dresu, nejradši vzpomínáte?
David Bozseník: Zážitků je po těch letech v Děčíně spousta, ale asi nejvíce do paměti se mi zaryl turnaj v maďarském Dunaújvárosu v roce 2017, kde jsme skončili na třetím místě.

Dominik Krajdl: Takových akcí byla spousta, ale jako první se mi vybavil turnaj Santa Claus Cup v Maďarsku (jedná se o jeden z největších turnajů pro 4. třídy v Evropě, HC Děčín je pravidelným účastníkem, patří k nejúspěšnějším týmům a v posledních letech ho dokázal hned dvakrát vyhrát), na který jen tak nezapomenu.

Oběma hráčům děkujeme a přejeme mnoho hokejových úspěchů v dalších sezónách.


Partneři

Více
Úvod