Rozhovory

„PŘÍPRAVA MĚLA VZESTUPNOU TENDENCI,“ TĚŠÍ TRENÉRA DAVIDA ŠVAGROVSKÉHO

„PŘÍPRAVA MĚLA VZESTUPNOU TENDENCI,“ TĚŠÍ TRENÉRA DAVIDA ŠVAGROVSKÉHO

21. 9. 2023 Rozhovor s trenérem Davidem Švagrovským

Letní příprava je u konce! Děčínští hokejisté v tomto období nastoupili k sedmi zápasům, ve kterých čtyřikrát vyhráli a třikrát prohráli. Teď už jejich myšlenky směřují k sobotě, kdy vstoupí do druholigového ročníku 2023/24. Hlavní trenér David Švagrovský zhodnotil průběh přípravy, také promluvil o herním projevu mužstva a nechybí ani jeho vyjádření ke kádru.

Máte za sebou letní přípravu, ve které jste odehráli 7 utkání s pozitivní bilancí čtyř výher a tří porážek. Jak bys zhodnotil toto období?
My jsme hlavně rádi, že příprava měla vzestupnou tendenci. Těch úprav v systému hry je celkem dost, takže to kluci museli do sebe dostat a vstřebat, a tudíž jsme až tolik nekoukali na výsledky. Ale jsme rádi, že jdeme do sezóny s pozitivní bilancí.

Jak jste byli spokojeni s herním projevem mužstva na ledě?
Určitě jsme spokojeni s energií a tréninkovou morálkou, kterou jsme během přípravy měli. Na druhou stranu jsme měli v určitých fázích výpadky, kterých se musíme v sezóně vyvarovat. Takže máme na čem stavět, ale furt je na čem pracovat.

Do začátku prvního soutěžního zápasu už moc dnů nezbývá, na co se teď v tréninku zaměřujete?
Soustředíme se na svoji hru, ale zároveň se připravujeme na příštího soupeře.

Do Děčína přišlo několik nových hráčů, jak zapadli?
Já si myslím, že všichni hráči zapadli. Hodně pomohl i teambuilding na Máchově jezeře.

Poslední novou akvizicí je útočník Ondřej Sýkora. V přípravě potvrdil, že umí střílet góly. Je to přesně to, co od něj vy trenéři očekáváte?
Určitě, Ondra je střelec, dlouhodobě to prokazuje v soutěži, takže nějakou produktivitu budeme očekávat, ale i přístup a věci s tím spojené. Je to zkušený hráč, takže by se měl připojit k lídrům týmu.

Jak jste spokojeni s šířkou mužstva?
Pracujeme, co je v možnostech klubu, ale doplnění se nám relativně povedlo. Na druhou stranu, kdyby se naskytla možnost dalšího doplnění, určitě bychom to zvažovali.

V přípravě bylo vidět, že první formace je asi daná a opět ukázala, jak velkou sílu má. Nicméně máte už v hlavě složení i dalších lajn?
Samozřejmě naše první lajna je nadstandartní a má sílu. My jsme se ale snažili kádr doplnit tak, aby i ostatní pětky byly hrozby na ledě a tu sílu jsme měli ve všech formacích. Což pevně věřím, že se nám během přípravy povedlo a ty pětky si sedly.

V sobotu startujete doma s Táborem, který bude jistě patřit mezi favority soutěže, tak jak se na něj připravit?
My jsme si samozřejmě vědomi kvality soupeře, máme plán, se kterým půjdeme do zápasu. Ale takto se budeme chystat na každého soupeře.

S čím půjdete do nadcházející sezóny?
Chceme hrát tak, abychom si každý zápas dávali šanci uhrát body a byli co nejvíc nepříjemní pro všechny soupeře.

Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod