A-tým

„ZÁPAS JSME SI POKAZILI HNED PRVNÍ TŘETINOU,“ MĚL JASNO BRANKÁŘ DAVID ČERMÁK

„ZÁPAS JSME SI POKAZILI HNED PRVNÍ TŘETINOU,“ MĚL JASNO BRANKÁŘ DAVID ČERMÁK

7. 11. 2022 Rozhovor s Davidem Čermákem

Litvínovský brankář David Čermák se poprvé v rozjeté sezóně objevil v dresu Medvědů, když naskočil do sobotního utkání v Táboře. Děčínský odchovanec byl po celý zápas v plné permanenci a vytáhl několik výborných zákroků. Na výhru Děčína to však nestačilo.

Davide, sobotní utkání se nepovedlo. Co bylo tou hlavní příčinou?
Myslím si, že jsme si zápas pokazili hned první třetinou, před kterou jsme si řekli, jak bude důležité hrát v pěti a co nejdéle udržet stav 0:0. Jenže jsme obdrželi dvě slepené branky. Soupeř byl lepší, ale dalo se s ním hrát. Kdyby nebylo tolik vyloučení, tak ten zápas mohl být úplně jiný.

Škoda druhé třetiny, kde jste měli celkem dost šancí, ale využili jen jednu…
Určitě to škoda je, protože i soupeř nám dal možnost skórovat tím, že měl také dost vyloučení, takže jsme měli šanci dotáhnout výsledek. Bohužel góly nám tam nepadaly a soupeř pak náskok navyšoval.

V děčínském dresu ses objevil poprvé v letošní sezóně a hned takový soupeř. Byl to pro tebe náročný zápas?
Určitě to byl těžký zápas. Už po první třetině, kdy nás zavřeli v pásmu při našem oslabení, jsem byl dost vyčerpaný. Ale o přestávce jsem načerpal nové síly a vlítl znova do zápasu.

Je pro tebe lepší být ve větší permanenci?
Pro gólmana je vždycky lepší, když jde na něho více střel a je pořád v nějakém pohybu, než když jen musí stát, čekat a pak chytat třeba samostatný únik.

Měl si několik výborných zákroků, kdy to vypadalo, že z toho padne branka, ale nestalo se tak. Který byl pro tebe ten nejnáročnější?
Nejnáročnější byl asi ten z 31. minuty, kdy jsem po zákroku skončil mimo bránu a pak musel skákat na druhou stranu. Naštěstí mě to trefilo do ruky a puk jsem chytil.

Jak si spokojený se svými výkony v nové sezóně?
S Litvínovem jsme měli dobrý start a musím říct, že se mi začátek povedl. Jenže pak přišla menší krize, kdy už to bylo horší. Nyní se do toho zpátky dostávám a musím zaklepat, že se začíná zase dařit.


Děkujeme za rozhovor


Předchozí článek

Partneři

Více
Úvod